Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновлення будинків, підготовка до зими та офлайн-навчання: координуємо зусилля з міжнародними партнерами

24 жовтня 2024 - 13:30

Відновлення будинків після ворожих обстрілів, підготовка до опалювального сезону та перехід на офлайн-навчання – ключові завдання для прифронтової Запорізької області. Про це заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін говорив на зустрічі з представниками Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA).

– З вересня росія розпочала атакувати Запоріжжя авіабомбами. За цей час поранення отримали понад 160 мешканців регіону, 16 людей загинуло. Зруйновано понад 190 багатоквартирних та понад 900 приватних будинків. Загалом з початку повномасштабного вторгнення постраждало близько 15 тисяч об'єктів, – зазначив Михайло Семікін, підкреслюючи важливість відновлення пошкоджених будинків.

За словами посадовця, партнери активно реагують на гуманітарні потреби регіону. Постраждалим надають будівельні матеріали для екстреного ремонту житла, а також юридичну та психологічну підтримку. 

– Враховуючи активізацію обстрілів цивільних об’єктів області, велика кількість людей залишилась без житла та ресурсів. Будь-яка допомога будівельними матеріалами або фінансовою підтримкою є вкрай важливою, – підкреслив заступник голови ЗОДА.

Обговорили й підготовку до опалювального сезону – розглянули потреби у резервних джерелах електроживлення та можливість надання одноразової грошової допомоги жителям регіону на придбання твердого палива.

Окремо зупинилися на освітніх потребах Запорізької області. З 2024 року в регіоні  запроваджено змішаний формат навчання у 195 закладах освіти, учні ще 275 шкіл навчаються дистанційно. Обласна влада за підтримки держави та міжнародних партнерів продовжує будівництво «підземних» шкіл та ремонт укриттів у закладах освіти. Працюють і над відновлення харчування в школах. 

– З кожним викликом, який ми фіксуємо щодня, наша громада стає сильнішою – ми згуртовуємося навколо проблем. Дякую ООН за беззаперечну підтримку, – підсумував Михайло Семікін. 

Читайте також

Вибір профілів, предметів, практичне навчання і оновлення матеріально-технічного забезпечення – старша школа скоро зміниться

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.10.2024

Жінка та двоє чоловіків поранені внаслідок російських атак по Запорізькому та Пологівському районах

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 977-го дня повномасштабного вторгнення

До уваги мешканців обласного центру!

Впродовж доби окупанти завдали 355 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.10.2024

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 976-го дня війни

До уваги мешканців міста!

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 975-го дня війни

Впродовж доби окупанти завдали 330 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.10.2024