Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Додаткова генерація та модульні будинки для переселенців: потреби прифронтового регіону голова Запорізької ОДА Іван Федоров обговорив із представниками ООН

23 жовтня 2024 - 12:30

Забезпечення регіону резервною генерацію, виплати мешканцям пошкоджених будинків, будівництво модульних містечок для переселенців. Ці та інші питання очільник Запорізької ОДА Іван Федоров обговорив під час зустрічі з делегацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

– Буквально позавчора внаслідок одного із ударів росіян по Запоріжжю 20 людей отримали поранення, 3 – загинули, понад 30 будинків пошкоджено. І це лише за один день. За останні два місяці понад 170 багатоквартирних будинків і 900 приватних домоволодінь зазнали руйнувань через ракетні удари ворога, – зазначив  Іван Федоров. 

Очільник ОДА підкреслив, що потрібно підтримати постраждалих мешканців грошовими виплатами та будівельними матеріалами для ремонту.

Ще одне питання – допомога тимчасово переміщеним особам. Наразі розглядається можливість встановлення модульних будинків на території Запоріжжя. Це важливо, оскільки чимало людей змушені повертатися на тимчасово окуповані території через відсутність житла чи коштів на оренду.

– Зараз тисячі людей повертаються на тимчасово окуповані території, хоча це й небезпечно. Адже там у них є власні квартири чи будинки. Тому модульні будинки для ВПО є одним із головних пріоритетів, – підкреслив очільник області.

Окрім того, регіон стикається з нагальною потребою в генераторах для забезпечення стабільної роботи шкіл та інших об’єктів у випадку знеструмлення.

– Ми відкриваємо школи, але розуміємо, що наші діти повинні мати доступ до електрики навіть під час відключень. Генератор може працювати безперервно лише 8 годин, тому завжди треба мати резервні генератори, щоб чергувати їхню роботу, – наголосив Іван Федоров.

Представники ООН розглядають можливість надання необхідної допомоги для забезпечення цих потреб. Наразі формуються конкретні заявки від області.

Читайте також

Діалог влади та бізнесу: на порядку денному – земельні питання

Заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина відповіла на актуальні питання мешканців під час гарячої лінії

Стартував Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»

Генератори, запаси палива та блочно-модульні котельні: об’єкти критичної інфраструктури та охорони здоров’я готові до зими

Новий епідемічний сезон у Запорізькій області: як захиститись від грипу, ГРВІ та COVID-19

Відновлення житла, підтримка енергетики та психологічна допомога постраждалим: заступник голови ЗОДА Михайло Семікін обговорив потреби регіону з міжнародними партнерами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 326 ударів по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 974-го дня війни

UCBI допоможе Запоріжжю відновитися після обстрілів та підготуватися до зими

єРобота: як держава підтримує агропідприємства

В укритті та з дотриманням санітарних норм: як у Запорізькій гімназії № 98 організували безоплатне шкільне харчування