Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Додаткова генерація та модульні будинки для переселенців: потреби прифронтового регіону голова Запорізької ОДА Іван Федоров обговорив із представниками ООН

23 жовтня 2024 - 12:30

Забезпечення регіону резервною генерацію, виплати мешканцям пошкоджених будинків, будівництво модульних містечок для переселенців. Ці та інші питання очільник Запорізької ОДА Іван Федоров обговорив під час зустрічі з делегацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

– Буквально позавчора внаслідок одного із ударів росіян по Запоріжжю 20 людей отримали поранення, 3 – загинули, понад 30 будинків пошкоджено. І це лише за один день. За останні два місяці понад 170 багатоквартирних будинків і 900 приватних домоволодінь зазнали руйнувань через ракетні удари ворога, – зазначив  Іван Федоров. 

Очільник ОДА підкреслив, що потрібно підтримати постраждалих мешканців грошовими виплатами та будівельними матеріалами для ремонту.

Ще одне питання – допомога тимчасово переміщеним особам. Наразі розглядається можливість встановлення модульних будинків на території Запоріжжя. Це важливо, оскільки чимало людей змушені повертатися на тимчасово окуповані території через відсутність житла чи коштів на оренду.

– Зараз тисячі людей повертаються на тимчасово окуповані території, хоча це й небезпечно. Адже там у них є власні квартири чи будинки. Тому модульні будинки для ВПО є одним із головних пріоритетів, – підкреслив очільник області.

Окрім того, регіон стикається з нагальною потребою в генераторах для забезпечення стабільної роботи шкіл та інших об’єктів у випадку знеструмлення.

– Ми відкриваємо школи, але розуміємо, що наші діти повинні мати доступ до електрики навіть під час відключень. Генератор може працювати безперервно лише 8 годин, тому завжди треба мати резервні генератори, щоб чергувати їхню роботу, – наголосив Іван Федоров.

Представники ООН розглядають можливість надання необхідної допомоги для забезпечення цих потреб. Наразі формуються конкретні заявки від області.

Читайте також

Вибір профілів, предметів, практичне навчання і оновлення матеріально-технічного забезпечення – старша школа скоро зміниться

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.10.2024

Жінка та двоє чоловіків поранені внаслідок російських атак по Запорізькому та Пологівському районах

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 977-го дня повномасштабного вторгнення

До уваги мешканців обласного центру!

Впродовж доби окупанти завдали 355 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.10.2024

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 976-го дня війни

До уваги мешканців міста!

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 975-го дня війни

Впродовж доби окупанти завдали 330 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.10.2024