Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

4 вересня 2024 - 19:05

У Запоріжжі діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування та перебувають під опікою, отримали 38 ноутбуків до початку нового навчального року. Ще 2 ноутбуки буде передано дітям, які мешкають в Кушугумській громаді. 

Серед тих, хто отримав ноутбук, і 6-класниця Вероніка. У школі її улюбленими предметами є природознавство, мистецтво та географія. У дівчинки є молодший брат, який ще не ходить до школи. Діти рано втратили матір. Тепер ними опікується їхня бабуся Тетяна. 

– У школі, де навчається Вероніка, зараз змішаний формат навчання. Цей ноутбук нам стане у пригоді для дистанційних уроків та виконання домашніх завдань. Сподіваємось, у новому навчальному році будуть гарні оцінки. Потім, коли молодший піде до школи, теж буде користуватись гаджетом, – розповіла опікунка дітей Тетяна.

Допомогу запорізьким дітям надав французький благодійний фонд «Soutenez les orphelins ukrainiens» («Підтримка українських сиріт»). Його засновником є українець Володимир Гусак. З нагоди вручення ноутбуків він звернувся до дітей та опікунів через відео. Благодійник побажав школярам успіхів у новому навчальному році, а всім українцям – перемоги.

Служба у справах дітей Запорізької ОДА співпрацює з благодійним фондом «Підтримка українських сиріт» уже рік. За цей час запорізькій малечі було передано 1400 кг гуманітарної допомоги. Понад 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали бажані речі. Зокрема музичні інструменти, спортивний інвентар, одяг, техніку тощо.

– Пожертви на потреби запорізьких дітей-сиріт роблять громадяни Франції, Нідерландів, Бельгії, Японії. Тішить, що наші діти отримують таку підтримку з різних куточків світу. Ми це дуже цінуємо. Розуміємо, що молоде покоління є майбутнім нашої країни, тому не втомлюємось допомагати в різний спосіб, – підсумувала начальниця Служби у справах дітей ЗОДА Антоніна Матвєєва. 

На обліку Служби у справах дітей Запорізької ОДА перебуває 3100 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Наразі в Запорізькій області проживає 920 таких дітей, а решта – евакуйовані за кордон або в інші міста України.

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні