Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

30 серпня 2024 - 17:30

Обстежили шкільні укриття та провели інструктажі. Про безпекові аспекти організації навчального процесу розповіли заступник начальника Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Запорізькій області Євген Оситнянко та т. в. о. начальника відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП у Запорізької області Василь Говтва під час брифінгу в медіацентрі при ЗОВА.

У Запорізькій області Державна служба з надзвичайних ситуацій проінспектувала заклади освіти щодо дотримання заходів безпеки. 

– ДСНС цілий рік проводив роботу із запобігання виникненню пожеж. Звісно, перед початком навчального року ця робота стала більш активною. Особлива увага приділяється проведенню інструктажів та роз’яснень. Ми пояснюємо, як діяти в разі надзвичайних ситуацій. Відпрацьовуємо всі дії на практиці разом з освітянами, – повідомив Євген Оситнянко.

Також ДСНС врегулювала порядок застосування генераторів у школах. Протягом серпня рятувальники перевірили 226 навчальних закладів. В 16 школах не виявили порушень вимог пожежної безпеки. 220 закладів освіти отримали зауваження, які слід усунути. Найбільш розповсюджене порушення відсутність автоматичної пожежної сигналізації. 149 закладів не мали її на момент обстеження. 22 школи не мали достатньої кількості вогнегасників, а 95 закладів освіти отримали зауваження щодо утримання шляхів евакуації.

Сподіваємося, ці зауваження будуть усунені в найкоротший термін,  – зазначив  Євген Оситнянко.

У вересні фахівці ДСНС продовжать обстеження позашкільних, фахових, професійних, передвищих та вищих  закладів освіти.

До перевірок закладів освіти долучилась і Національна поліція України. Запорізькі поліцейські перевірили наявність пішохідних переходів, світлофорів та відповідних дорожніх знаків поблизу навчальних закладів. Також обстежили облаштування шкіл засобами захисту, зокрема тривожними кнопками, камерами відеоспостереження тощо.

З 2 вересня наряди поліції будуть патрулювати території, наближені до закладів освіти, особливо в час найбільшого відвідування навчальних закладів. Ми маємо на меті не допустити порушень правил дорожнього руху. Будемо оперативно реагувати на надзвичайні події за участі учасників освітнього процесу, – відзначив т. в. о. начальника відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Запорізької області Василь Говтва.

 

Читайте також

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць