Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

30 серпня 2024 - 14:30

Урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня знань пройшли в Запорізькому національному університеті. Головною подією стала посвята першокурсників у студенти ЗНУ та складання ними урочистої клятви. Привітали студентів із новим етапом у житті представники обласної та міської влади. 

– Сьогоднішній захід – це найкраще підтвердження того, що попри війну в нашої держави є майбутнє. Університетські роки – найкращі у житті. Тут ви знайдете справжніх друзів, перше кохання та опануєте професію, з якою повʼяжете подальше життя, – зазначив заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін. 

Ректор Запорізького національного університету Микола Фролов висловив упевненість у тому, що разом з викладачами та студентами університет зможе подолати всі виклики і забезпечити якісну освіту для молоді.

– Сьогодні ми розпочинаємо новий 2024-2025 навчальний рік у змішаному форматі, який потребує додаткових зусиль від усіх нас. Але разом з вами ми зробимо все можливе, щоб наш університет і надалі йшов вперед та розвивався, – зазначив Микола Фролов.

Першокурсників  привітала й секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко. Вона закликала молодь залишатися в рідному місті та брати активну участь у його розбудові.

– Молодь має залишатися в рідному Запоріжжі, бо саме ви даруєте майбутнє цьому місту: надаєте йому сенси, створюєте нові проєкти та нове значення, – підкреслила Регіна Харченко.

Цього року в ЗНУ 1005 студентів-першокурсників здобуватимуть ступінь бакалавра і понад 1500 – магістра. 11 навчальних корпусів університету та 5 гуртожитків вже готові до старту нового навчального року.

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць