Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

1 серпня 2024 - 17:00

Ймовірні порушення по 3 тендерах одного з комунальних підприємств Запорізької обласної ради розглянула робоча група «Прозорість і підзвітність».

Можливе завищення цін виявлено у двох тендерах. У першому випадку підприємство уклало договір на придбання системи VRF для опалення, вентилювання та кондиціювання повітря. Вартість закупівлі – майже 1,2 млн грн.  Ціни на систему VRF у вільному доступі відсутні. Але аналіз вартості окремих компонентів свідчить, що середня ціна обладнання може бути від 850 тис. грн. У цьому випадку ймовірне завищення вартості може становити 40%. 

У другому тендері підприємство уклало договір на роботи з ремонту двох резервуарів на 56 млн грн. Аналіз цін на матеріали в додатках до тендерної документації показав ймовірне завищення цін на 10-50%.

У третьому тендері на придбання персональних комп’ютерів та ноутбуків майже на 7,9 млн грн представники підприємства не усунули зауваження Держаудитслужби. Під час моніторингу аудитори встановили порушення –   не відхилення пропозиції учасника внаслідок недотримання вимог тендерної документації. Замовника зобов’язали розірвати договір. Керівництво підприємства натомість подало позов до суду щодо визнання протиправним та скасування висновку управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області.

За результатами обговорення членами робочої групи було ухвалено рішення щодо необхідності проведення перевірки Держаудитслужбою лоту з ймовірним завищенням вартості системи VRF. Аудитори з’ясують, чи дотримувались на підприємстві чинного законодавства про публічні закупівлі. Інформацію про другий та третій тендер буде направлено до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів правового реагування в разі підтвердження фактів порушень чинного законодавства.

Читайте також

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію