Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота підприємства переробної промисловості у прифронтовому регіоні: бізнес і влада готові спільно вирішувати проблеми

16 липня 2024 - 20:31

Робота підприємств АПК та переробної промисловості – головна тема робочої поїздки в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького та заступниці Міністра економіки України Надії Бігун областями України. Особлива увага – прифронтовим регіонам. В Запорізькій області урядовці побували на одному із переробних  підприємств та провели нараду щодо нагальних проблем бізнесу.

Під час робочої наради в Запоріжжі в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький та заступниця Міністра економіки України Надія Бігун обговорили з головою ЗОДА Іваном Федоровим, профільними фахівцями та представниками бізнесу нагальні проблеми галузі. Це, зокрема, нестача персоналу, блокування валютних операцій іноземними банками, взаємодія з митницями європейських країн і державна підтримка переробної галузі.

–  На сьогодні більшість урядових грантових програм спрямовані на підтримку малого та середнього бізнесу, адже вони є більш вразливими. Однак є й державні програми, якими можуть скористатися великі виробники. Зокрема, це програма пільгового кредитування «5-7-9%» та проєкт «Зроблено в Україні». Також є гранти від USAID та інших міжнародних організацій, – відзначила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

Йшлося і про  енергозабезпечення. Адже робота технологічного обладнання підприємств харчової промисловості потребує  безперебійного енергопостачання.

– Готуватися до складного осінньо-зимового періоду слід вже зараз. Раджу звернути увагу на використання когенераційних установок. З огляду на високу вартість електроенергії це буде більш економічно вигідно, ніж використання генераторів, – зазначив голова Запорізької обласної держадміністрації Іван Федоров.

Урядовці побували на промисловому майданчику підприємства, що займається переробкою риби та морепродуктів. Ознайомилися з роботою технологічних ліній у виробничих цехах.

– Українські переробні компанії впевнено можуть конкурувати с європейськими. Сьогодні ми побачили, що на підприємстві дотримуються всіх вимог щодо безпечності продукції та намагаються автоматизувати виробничі процеси. Це означає, що якісний продукт буде доставлений до споживача в стислі терміни, – сказав в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Представники влади запевнили  у готовності підтримувати бізнес, який продовжує працювати у прифронтовій області та прозоро сплачувати податки у бюджети всіх рівнів.

– Попри виклики воєнного часу ми прагнемо збільшувати асортимент, створювати робочі місця і забезпечувати жителів Запоріжжя і України якісною продукцією. Але без державної підтримки в деяких питаннях нам не обійтися. Вдячні, що уряд і обласна влада не залишають наші проблеми поза увагою, – підкреслив співзасновник та генеральний директор запорізької переробної компанії Сергій Кардаш.

Читайте також

Запорізькі фермери годують країну та світ, працюючи в 30 кілометрах від лінії фронту – Уряд підтримує незламних аграріїв

​Як уникнути перегріву під час сильної спеки?

Держпродспоживслужба попереджає про загрозу ботулізму та кишкових інфекцій через аномальну спеку

Нацбанк України започаткував інформаційну кампанію «Знай свої права: страхування»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

«Я не можу здатися. Маю боротися до кінця», – запоріжанка Наталія Панченко, яка втратила ногу після російського обстрілу

Застосунок «Резерв+» – найпопулярніший спосіб оновлення даних серед запоріжців

«Довгий шлях до незалежності»: у Запоріжжі відзначили День Української Державності

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе зрадник, який воював проти ЗСУ на Запорізькому напрямку

Міністерство молоді та спорту запрошує до сімейного табору «Народжені вільними»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.07.2024