Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегія розвитку безпечного середовища в Михайло-Лукашівській громаді: перші результати і плани

13 липня 2024 - 16:15

Облаштування станції поліцейського офіцера громади, встановлення інтерактивних радарів та камер відеоспостереження. В Михайло-Лукашівській громаді реалізують Стратегію розвитку безпечного середовища. Про перші результати роботи та плани  йшлося під час виїзної наради голови Запорізької ОДА Івана Федорова.

В 2023 році Михайло-Лукашівська громада доєдналася до проєкту «Поліцейський офіцер громади». В приміщенні поліцейської станції – сучасні меблі та офісне обладнання. У співпраці із Запорізькою облдержадміністрацією цьогоріч придбали сучасне авто з необхідним обладнанням.

– В цьому затишному кабінеті тепер працює наш поліцейський офіцер громади. Він не тільки здійснює прийом громадян, але й займається профілактичною роботою, зокрема з молоддю. Проводить тренінги з протимінної безпеки та інших актуальних тем. І ми вже бачимо перші позитивні результати цієї роботи, – розповіла голова Михайло-Лукашівської сільської ради Олена Байдукова.

Капітан поліції Андрій Корнет бере участь в проєкті з 2020 року. Спочатку працював в Бердянському районі, а після повномасштабного вторгнення виїхав до Запоріжжя. Зараз несе службу в Михайло-Лукашівській громаді. За словами офіцера, правопорушень мало, бо населення тут свідоме.

– В нашій громаді розроблена Стратегія розвитку безпечного середовища. Зокрема, плануємо встановити на автомобільній дорозі інтерактивні радари. Вони вказуватимуть на перевищення швидкості. Покарання за порушення не передбачено, але на дисципліну водіїв це повинно вплинути, –  впевнений поліцейський офіцер громади Андрій Корнет.

У громаді мріють облаштувати і молодіжний вуличний простір та обладнати його камерами спостереження.

– Для підвищення рівня безпеки в регіоні ми реалізуємо проєкт щодо додаткового відеоспостереження на території Запоріжжя і Запорізького района. Наша мета – об’єднати в єдину мережу тисячі камер з функцією розпізнавання облич та автомобільних номерів. Обов’язково опрацюємо питання, як камери Михайло-Лукашівської громади можна приєднати до центрального серверу, щоб відеоінформація була більш корисна і дієва, – відзначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Читайте також

«Я не можу здатися. Маю боротися до кінця», – запоріжанка Наталія Панченко, яка втратила ногу після російського обстрілу

Застосунок «Резерв+» – найпопулярніший спосіб оновлення даних серед запоріжців

«Довгий шлях до незалежності»: у Запоріжжі відзначили День Української Державності

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе зрадник, який воював проти ЗСУ на Запорізькому напрямку

Міністерство молоді та спорту запрошує до сімейного табору «Народжені вільними»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 455 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського зранку 872-го дня війни.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 373 удари по 11 населених пунктах Запорізької області.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 272 удари по 10 населених пунктах Запорізької області.