Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

8 липня 2024 - 20:00

Свідомо користуватися водою сільських жителів закликав гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський під час брифінгу в медіацентрі Запорізької ОВА. За словами керівника, проблема водозабезпечення сільських громад особливо актуальна в літній період. Деякі несвідомі жителі поливають присадибні ділянки питною водою. А в інших вона відсутня.

60-70 % водопровідних мереж області побудовані понад 50 років тому. Нині вони вичерпали свій експлуатаційний ресурс і знаходяться в незадовільному стані. Але аварійні ситуації не єдина причина «зневоднення». 

– Ми констатуємо недостатній облік питної води на приладах обліку споживачів. І як наслідок – нераціональне її використання. Через відсутність технічної води окремі громадяни використовують для поливу питну. А в інших її не вистачає навіть на побутові потреби, – розповів гендиректор  КП «Облводоканал» Сергій Басанський.

Особливо проблема загострюється в літній період. Споживачі повинні розуміти: одна з причин нестачі води – несанкціоновані врізки, – відзначив керівник комунального підприємства. 

– Вода – скарб, але не всі це розуміють. Наведу приклад. У травні в Кушугумській ОТГ по двом врізкам було подано 100 тисяч кубометрів води. Натомість лічильники споживачів показали лише 30 тисяч. При цьому великих витоків на мережах в цей час не було. Отже, лічильники споживачів встановлені не в точці приєднання. Це дозволяє людям безконтрольно використовувати воду і не сплачувати в повному обсязі за послугу. Ми плануємо взяти в користування всі водопровідні мережі, які перебувають на балансі сільських комунгоспів, і будемо наводити там лад, – зазначив генеральний директор КП «Облводоканал» Сергій Басанський.


 

Читайте також

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни