Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

6 липня 2024 - 15:40

4 громади області отримали автівки від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Ключі від позашляховиків керівникам громад вручив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Комишуваська, Гуляйпільська, Степногірська та Вільнянська громади постійно перебувають під ворожими обстрілами. Тому потреба у доставці туди гуманітарних вантажів та швидкій евакуації людей є постійною.

– Сьогодні передаємо 4 автівки прифронтовим громадам області. Вони забезпечують життя людей в надскладних умовах. Тож нові машини точно стануть їм у пригоді. Ще одну автівку будемо використовувати на будівництві фортифікацій на Запорізькому напрямку, – повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Керівники громад з цікавістю оглядають машини. Сідають за кермо, заглядають під капот. Позашляховики Toyota Land Cruiser – надійні та прості в керуванні. Головна їхня перевага – висока прохідність.

– В громаді є населені пункти, до яких важко доїхати. Тому нову машину будемо використовувати для доставки в ці села гуманітарної допомоги – продуктових та гігієнічних наборів, – розповів Сергій Ярмак, начальник Гуляйпільської міської військової адміністрації.

Радіє новій автівці і очільниця Вільнянська Наталія Мусієнко. Найбільше задоволена великим кузовом. В нього і гуманітарну допомогу можна завантажити, і ємність з водою.

– На сьогодні в нашій громаді проживають 400 вимушених переселенців. Вони потребують гуманітарної допомоги. Тепер буде зручно розвозити її людям. І ємність з водою можна легко поставити в кузов. В деяких селах нашої громади є проблеми з водопостачанням. Завдяки новій машині зможемо організувати доставку питної води, – сказала голова Вільнянської територіальної громади Наталія Мусієнко.

Передача позашляховиків громадам області відбулася за особистого сприяння посла Німеччини в Україні Мартіна Єгера, який відвідав Запорізьку область в квітні. За словами голови Запорізької ОДА Івана Федорова, підтримка від німецьких партнерів дуже важлива і своєчасна.


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни