Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

3 липня 2024 - 18:20

В Запоріжжі  розпочалась реєстрація учасників забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Про це повідомили на брифінгу, що відбувся в медіацентрі Запорізької ОВА. 

Запоріжці можуть зареєструватися в єдиній базі акції. Для цього необхідно заповнити онлайн-форму на офіційному веб-сайті. Після цього учаснику присвоюється стартовий номер з ім'ям військовослужбовця, за якого він буде бігти. Учасник може самостійно вибрати Героя або отримати призначення автоматично. 

– Реєстрація триватиме з 3 липня по 13 серпня. Забіг відбудеться 31 серпня о 10-й годині. Про місце проведення акції учасників повідомлять додатково. Вони можуть самостійно вибрати дистанцію, яку планують пробігти. Це може бути 2, 5 чи 10 км. Як правило, на старт виходять і діти. Тож ми плануємо запропонувати бігунам і більш короткі дистанції, – сказала Інна Киник, т. в. о. начальника Управління молоді, фізичної культури і спорту

Вже не вперше участь в акції «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» бере й Михайло Пирог. Таким чином він вшановує пам’ять свого загиблого побратима.

– Сергій Бурлака, позивний «Француз» – мій побратим-азовець. Це був неймовірно усміхнений хлопець. Ми починали службу разом. Він загинув ще до повномасштабного вторгнення. Для мене було честю вшанувати таким чином пам’ять героя. А свій стартовий номер з ім’ям Сергія після забігів я передавав його дружині й доньці. Подібні акції вкрай важливі як для загиблих, так і для живих, – розповів голова Запорізької обласної спілки ветеранів Михайло Пирог.

Забіг не потребує встановлення рекордів. Дистанцію можна подолати навіть пішки. Тож долучитися до неї може кожен. Зокрема, ідею акції активно підтримують волонтери. 

– Герої не вмирають. Вони завжди в наших серцях і в наших думках. Це головний меседж забігу. Наше завдання – взяти участь в акції і продемонструвати, що наш Запорізький край – разом з Україною, – підкреслив засновник благодійного фонду «Допомога людям України» Владислав Калюжний.

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» – це щорічна патріотична традиція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни. Запорізька область підтримує її з 2018 року. 

– Щороку кількість учасників збільшується. І це викликає гордість за єдність українців. Але одночасно ми відчуваємо біль, тому що за кожним новим учасником – постать Героя, який віддав найдорожче – своє життя, захищаючи нас і свою державу. Забіг – це наш вияв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни – підсумував Михайло Семікін.

Реєстрація на забіг триватиме за посиланням.

Ім'я загиблого захисника чи захисниці можна обрати додатково на тематичних сторінках пам'яті:

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах