Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

2 липня 2024 - 15:50

Понад 3,6 тисячі тонн гуманітарних грузів доставили волонтери благодійного фонду «Світ. Україна. Пологи» вимушеним переселенцям в Запоріжжі та Дніпрі і своїм землякам з прифронтових громад. Голова Запорізької ОДА вручив представникам фонду нагороди за людяність та невтомну працю. 

Дмитро – житель Поліг. Після окупації рідного міста потрапив у полон до окупантів. Вони не тільки катували чоловіка, але й відправили на примусові роботи. Після місяця тортур Дмитра відпустили. Тиждень він приходив до тями, а потім на велосипеді виїхав до Запоріжжя. З собою прихопив лише невеличкий рюкзак. Сьогодні він працює в благодійному фонді «Світ. Україна. Пологи».

– Найчастіше доводиться пакувати та вантажити гуманітарну допомогу. Ми виготовляємо і тару для води. Після підриву Каховської ГЕС чистої питної води дуже не вистачає в багатьох громадах. Ми допомагаємо людям всім, чим можемо, – розповідає Дмитро.

Тетяна – теж жителька Поліг. До війни працювала на місцевому підприємстві. Нині живе в Запоріжжі і працює в благодійному фонді «Світ. Україна. Пологи».

– Якби ви бачили, якими вдячними очима дивляться на нас люди в прифронтових громадах. Вони чекають нас і завжди щиро дякують за те, що про них не забули. Ми для них – уособлення віри в нашу Перемогу, – говорить Тетяна.

Благодійний фонд «Світ. Україна. Пологи» працює з квітня 2022 року. За цей час волонтери фонду роздали понад 260 тисяч гуманітарних наборів жителям прифронтових громад Пологівщини та вимушеним переселенцям, які проживають в Запоріжжі та Дніпрі. Доставили і 15 тисяч тонн води в громади, що постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров відзначив колектив благодійного фонду «Світ. Україна. Пологи» почесною грамотою. Волонтерів Дмитра та Тетяну нагородив медалями «За розвиток Запорізького краю», а засновника фонду Дениса Крилова –  відзнакою Президента України «Золоте серце». 

– Для тих, хто виїхав з окупованої території, дуже важко знайти енергію, щоб почати життя спочатку та допомагати іншим людям. Але волонтери фонду «Світ. Україна. Пологи» змогли це зробити, бо у кожного з них  золоте серце. Разом ми наближаємо нашу перемогу, – підкреслив очільник області.


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця