Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В прифронтовому Запоріжжі відзначили День Конституції України

28 червня 2024 - 19:00

– Незалежність України не впала з неба, це – вікова боротьба багатьох поколінь українців. Конституція України формувалася ще за часів Київської Русі, і сьогодні ми виборюємо кожну цінність, гарантовану цим документом, – зазначив Олександр Білоусенко. 

Уродженець Запорізького краю, народний депутат Верховної Ради України першого скликання був безпосереднім учасником створення головного закону нашої держави. І в 28-у річницю її прийняття політик пригадав, як це було. 

Сьогодні День Конституції набув особливого значення, адже війна змусила кожного українця по-новому поглянути на основоположні цінності та права, гарантовані Основним Законом.

– Так глибоко ми ніколи не усвідомлювали цінність Конституції. Всі відповіді ми отримали 24 лютого 2022 року, коли кожен українець звернувся до головних засад нашої держави. Ми зрозуміли, що маємо право на свободу, волевиявлення, право жити на своїй землі, – підкреслив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Очільник регіону вручив грамоти та нагороди мешканцям Запорізького краю, які зробили вагомий внесок у розвиток та захист нашої держави. Серед них – військові, медики, освітяни, рятувальники та держслужбовці.

 – Дякую всім, хто кожного дня доводить, що ми готові боротися за кожну людину, за кожен квадратний сантиметр нашого Запорізького регіону, нашої України», – підсумувала секретарка Запорізької міськради Регіна Харченко.

Читайте також