Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала чергова колаборантка, яка організовувала фейковий референдум на Запоріжжі

27 червня 2024 - 12:00

Служба безпеки встановила ще одного з  організаторів псевдореферендуму, який загарбники проводили восени 2022 року на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Встановлено, що експосадовиця Олександрівської сільської ради Неллі Шалик, як «начальник избирательного штаба» займалась організацією та проведенням псевдовиборів на тимчасово окупованій рашистами території Запорізької області.

Восени 2022 року зловмисниця, разом з представниками так званої «Военно-гражданской администрации Запорожской области» та групою місцевих колаборантів організовувала та проводила на території Олександрівської сільської територіальної громади незаконний референдум щодо входження Запорізької області до складу російської федерації.

Для цього вони обходили помешкання місцевих жителів та агітували їх взяти участь у псевдореферендумі ы «проголосувати» на користь країни-агресора.

Під час таких «рейдів» колаборантів супроводжували озброєні окупанти, які допомагали їм залякувати мешканців селища та «вибивати» з них «підписи» на підтримку кремля.

Слідчі СБУ заочно повідомили зловмисниці про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність за попередньою змовою групою осіб).  Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Викривали зрадницю співробітники СБУ в Запорізькій та Сумській областях під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

Читайте також