Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готується до зими: обласна влада об’єднує зусилля міжнародних партнерів для проходження складного періоду

21 червня 2024 - 18:40

Запорізька область готується до складної зими. Представники ОДА та офісу ООН з координаційних гуманітарних питань (OCHA) обговорили, як допомогти жителям регіону. Найголовніша проблема, яку потрібно розвʼязати – забезпечення тепла та світла взимку.

– Особливої підтримки потребує проєкт зі встановлення когенераційного обладнання. Його реалізація дозволить забезпечити безперебійне теплопостачання понад 3 тисяч багатоквартирних житлових будинків, 290 об’єктів соціальної сфери, пунктів незламності та 623 інших інфраструктурних об’єктів, – розповів заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін. 

Це дозволить забезпечити електрикою дві Дніпровські водопровідні станцій КП «Водоканал» – ДВС-1 та ДВС-2. Щодоби вони очищають і подають споживачам майже 400 тисяч кубометрів питної води. Завдяки роботі станцій вода подається не тільки в Запоріжжя, але й навколишнім громадам на підконтрольній Україні території області.

 – Реалізувати цей проєкт без допомоги партнерів буде надскладно. Ми сподіваємося на долучення до нього всіх, кому не байдужа доля мешканців Запорізького регіону, – зазначив заступник голови Запорізької ОДА  Михайло Семікін.

Обговорили і підтримку переселенців. Наразі в Запорізькій області проживає понад 225 тисяч людей, які були змушені покинути свої домівки через війну. Держава надає допомогу на проживання 47,4 тисячам сімей переселенців. Разом з цим, додаткової підтримки потребує значно більша кількість мешканців області.

Окремим питання було обговорено забезпечення вразливих верств населення твердим паливом. Для сталого проходження осінньо-зимового періоду обласна влада проаналізувала запити громад. Вже сформовано перелік потреб, які планується задовольнити, в тому числі, за підтримки міжнародних партнерів.

Читайте також