Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 35 тисячам користувачів перерахують субсидії та пільги через підвищення тарифів на електроенергію

21 червня 2024 - 16:00

Через підвищення цін на електроенергію українцям перерахують обсяг субсидії. Пенсійний фонд завершує автоматичну обробку особових рахунків, проте частині споживачів необхідно буде надати оновлений пакет документів. Оновити дані слід тим, хто проживав на ТОТ. Про це розповів заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області Сергій Кам'янченко:

– Для громадян, які отримують субсидії та пільги, збільшено обсяги відшкодувань за комунальні послуги. Ці перерахунки автоматичні та здійснюються двічі на рік – на початку та по завершенню опалювального сезону.

Як зазначив Сергій Кам’янченко, обсяг субсидії не фіксований та визначається на кожне домогосподарство окремо. Він різниться у літній період та під час опалювального сезону:

 – Під перерахунок підпало понад 15 тисяч особових рахунків. Субсидія перераховується для кожного домогосподарства окремо. Обсяг залежить від сукупного доходу та витрат на комунальні послуги, – зазначив представник Пенсійного фонду України.

Середня норма споживання електроенергії за місяць на одну людину – 100 кВт. Попри це існують виключення, які залежать від багатьох чинників:

 – Існують будівлі з різними нормами витрат на комунальні послуги. Це стосується домогосподарств, де є супутні видатки, наприклад, електричні плити на кухнях. Такі випадки розглядаються за окремими нормами витрат, – пояснив Сергій Кам’янченко. 

Представник ПФУ підкреслив, що для оновлення даних необхідно надіслати документи поштою або заповнити форму на веб-порталі.  Для осіб, які проживають за кордоном чи на тимчасово окупованих територіях, відшкодування від держави будуть здійснюватись тільки, якщо домогосподарства сплачують за комунальні послуги підприємствам ЖКГ України.


 

Читайте також