Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області перевіряють закупівлі: робоча група розглянула завищені тендери

20 червня 2024 - 16:10

Ймовірне завищення вартості будівельних матеріалів та систематичні порушення законодавства про публічні закупівлі замовниками розглянули на робочій групі «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА.

У фокусі уваги – звернення однієї з громадських організацій щодо завищених цін під час капітальних ремонтів комунальних об’єктів. За результатами розгляду з метою недопущення перевитрати бюджетних коштів замовникам рекомендовано здійснювати контроль за цінами на будівельні матеріали під час приймання виконаних робіт. Додатково члени робочої групи вирішили звернутися до Держаудитслужби щодо перевірки цих закупівель.

Робоча група також розглянула ймовірне завищення вартості закупівлі підприємством Запорізької міської ради на суму понад 700 тис. грн. За даним фактом ухвалено рішення – направити лист до Держаудитслужби для проведення перевірки. Якщо перевищення вартості підтвердиться, матеріали буде спрямовано до правоохоронних органів.

Також члени робочої групи обговорили систематичне порушення вимог законодавства про публічні закупівлі однією з громад Запорізької області. Щоб попередити корупційні ризики та неефективне використання коштів, вирішено звернутися до Держаудитслужби та правоохоронних органів для перевірки процедур закупівель за 2024 рік, що здійснювалися не за конкурентними процедурами.

Робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує роботу. Її мета – попередити можливе необгрунтоване та неефективне використання бюджетних коштів.

Читайте також