Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль козацьких бойових мистецтв «Запорозька Січ»: в Запоріжжі відзначили 26-у річницю ДЮСШ «Спас»

17 червня 2024 - 17:50

Показові виступи учасників спасівського руху та дитячих творчих колективів, майстер-класи та виставка декоративно-ужиткового мистецтва: в Запоріжжі відбувся фестиваль козацьких бойових мистецтв «Запорозька Січ». Організатори присвятили його 26-й річниці створення Дитячо-юнацької спортивної школи «Спас». 

В одному з «Незламних хабів» Запоріжжя збираються гості – спортсмени в національних одностроях, учасники дитячих танцювальних колективів, тренери, батьки. Увагу присутніх привертають експонати виставки декоративно-ужиткового мистецтва. Бажаючі можуть долучитися до цікавих майстер-класів.

Але найцікавіше – попереду. Шість команд з козацького звичаю «Спас» демонструють свою майстерність та техніку володіння бойовим мистецтвом під час показових виступів. 

– Фестиваль «Запорозька Січ» – своєрідний підсумок роботи за рік. На святі ми відзначили 13 юних спасівців та 3 спортивні колективи, які здобули найбільше перемог у змаганнях з рукопашу протягом року,  – розповів директор ДЮСШ «Спас», голова Координаційної ради з питань розвитку козацтва при Запорізькій ОДА Костянтин Рижов.

Фестиваль козацьких бойових мистецтв відбувся в Запоріжжі в 20-й раз, але вперше з початку війни. Цьогоріч до участі в ньому долучилися 17 спортивних та творчих колективів з навчальних закладів Запоріжжя.

Сьогодні дуже важливо зберігати та поширювати наші національні традиції, особливо серед молоді. За роки існування ДЮСШ «Спас» тисячі її вихованців стали справжніми патріотами України. Слова «Запоріжжя, Хортиця, козацтво, Спас» своєрідний бренд, візитівка регіону.  Світогляд, сформований козацьким бойовим звичаєм «Спас», дозволяє виховати здорову, інтелектуально і духовно розвинену молодь. Саме за такою молоддю – наше майбутнє, – відзначив Павло Мяло, заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА.

Читайте також