Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких донорів нагородили за порятунок життів

14 червня 2024 - 19:35

Пʼятьох донорів Запоріжжя відзначили почесними грамотами. Нагороди на честь Всесвітнього дня донора  вручив заступник директора Департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА Дмитро Снігуров.

Серед нагороджених і 44-річний Роман, який здавав кров майже 40 разів. Його батько – Почесний донор України. Наразі Роман продовжує його справу. 

– Вперше здав кров для дружини, яка в той час перебувала в лікарні. Потім по допомогу зверталися друзі. А зараз роблю це, бо хочу допомогти всім нужденним. Адже іноді від цього залежить чиєсь життя, – розповів запоріжець.

Представники Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України розповіли, чим корисне донорство крові та як підготуватися до донації. 

За даними ВООЗ, донори крові в середньому живуть на 5 років довше за інших людей і рідше хворіють на серцево-судинні захворювання. Одна донація може врятувати життя одразу трьом пацієнтам.

Донором може стати кожен українець віком від 18 років і вагою від 50 кг за відсутності хронічних захворювань та протипоказань.

Читайте також