Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємець з Оріхова виробляє сільгосптехніку на релокованому з прифронтової зони заводі

14 червня 2024 - 13:00

Підприємець Геннадій Петров з незламного Оріхова зміг релокувати власне підприємство до Запоріжжя. На новому місці відновив виробництво сільгосптехніки, зберіг колектив та будує плани на майбутнє. 

Завод з виробництва сільгосптехніки розпочав роботу в Оріхові в 2007 році. Основна продукція – обладнання для тваринницьких ферм: конвеєри для прибирання гною, герметичні причепи для вивезення відходів та розкидачі для внесення органічних добрив. Підприємство динамічно розвивалося, але планам завадила війна.

Навесні 2022 року, через кілька місяців після повномасштабного вторгнення росіян, колектив власними силами зміг евакуювати до Запоріжжя частину верстатів та іншого обладнання. Готову продукцію теж вивозили під обстрілами. На сьогодні російські ракетні удари зруйнували виробничі потужності в Оріхові на 80%.

В Запоріжжі довелося починати все з початку. Основа будь-якого бізнесу – люди. Тож підприємець доклав максимум зусиль, щоб зберегти свій кваліфікований персонал. Частина робітників стала до лав ЗСУ, щоб боронити Україну, дехто виїхав до безпечних регіонів. Але кістяк колективу вдалося зберегти. Наразі на підприємстві працює 30 оріхівців. 

– Головна наша задача – підтримати наших працівників і їхні сім’ї. В Оріхові вони втратили домівки, все своє майно. Тому вони на нас розраховують. А ми розраховуємо на їхню працю, – говорить Геннадій Петров.

На новому місці підприємець зміг відновити випуск сільгосптехніки. І одним з перших серед запорізьких бізнесменів долучився до економічної платформи «Зроблено в Україні». Один з її інструментів – кешбек у 25% для аграріїв, які придбали вітчизняну техніку. За словами Геннадія Петрова, програма дійсно вигідна – і не тільки для покупців, але й для виробників обладнання.

– Участь в програмі дає змогу розширити асортимент, створити нові робочі місця і сплачувати більше податків, щоб підтримати нашу Україну в такий важкий час, – розповідає підприємець.

Прізвище власника в назві заводу нині є торговою маркою. Це також своєрідний знак якості для продукції підприємства. В планах Геннадія Петрова – розвиток виробництва та збільшення впізнаваності власного бренду. 

– Ми хочемо і надалі розвиватися. Плануємо збільшити випуск продукції і на рівних конкурувати з іноземними виробниками техніки, – окреслив свою мету підприємець.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році