Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Україно, вперед!» – марка Укрпошти з такою назвою підтримує збірну України з футболу

13 червня 2024 - 15:30

В Запоріжжі презентували нову марку. Її назва – «Україно, вперед!». В такий спосіб Укрпошта вирішила підтримати національну збірну з футболу, яка виступатиме в Німеччині у фіналі Євро-2024. Спецпогашення марки відбулося 13 червня напередодні відповідальних матчів.

12 років тому на найбільших стадіонах України та Польщі відбулися змагання з футболу Євро-2012. Тоді Укрпошта не тільки доєдналася до лав футбольних вболівальників, але й випустила серію поштових марок з офіційною символікою чемпіонату. Сьогодні, попри повномасштабну війну, Україна продовжує демонструвати високі спортивні результати, а Укрпошта – підтримує наших футболістів. 

– Поштова марка «Україно, вперед!» містить зображення футбольного м’яча з логотипом Української асоціації футболу. Вона надрукована на клейкому папері у форматі буклета. Футбольний м’яч символізує не тільки віру у перемогу України на футбольному полі, але й перемогу на іншому полі – полі бою, – розповіла Анна Яковенко, територіальна менеджерка Управління маркованої та філателістичної продукції АТ «Укрпошта».

Гравець юнацької футбольної команди «Металург» 17-річний Максим Омельченко вперше бере участь у спецпогашенні марки. Він тренується з 5 років і вже має успіхи – зіграв 6 матчів на професійному рівні. Своє майбутнє пов’язує саме зі спортом. Під час церемонії хлопець мав змогу залишити свій автограф на конверті, що входить до набору разом із маркою та листівкою.

– Мені дуже сподобалася марка. Мрію, що колись я теж буду грати за збірну України. А поки що написав на конверті побажання нашій національній збірній – «Успіху та натхнення!» Це те, що знадобиться нашим хлопцям на полі під час гри у Німеччині, – сказав юний футболіст.

За словами начальниці Управління молоді, фізичної культури і спорту Запорізької ОДА Наталії Власової, спортивні перемоги українських футболістів є свідченням незламного духу нашого народу, а підтримка спорту – спільна справа як держави, так і кожного українця.

–  Футбол – це гра, яка має свою мову. Її розуміють у будь-якому куточку світу. Вболівальники Запорізької області і всієї країни будуть підтримувати наших футболістів і вірити, що українська збірна увійде до трійки лідерів на Євро-2024,  – відзначила посадовиця.

Загальний тираж марки – 560 000 примірників. Але до Запорізького регіону надійшло лише 1365 штук. Вже в перший день продажів вона стала філателістичною рідкістю.

Читайте також