Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конференція з питань відновлення України: перші результати для Запорізької області

12 червня 2024 - 19:00

Урядовців 10 європейських країн, приватні компанії, громадські та благодійні організації об’єднала Конференція з питань відновлення України – Ukraine Recovery Conference 2024. Її проведення ініціював Президент України Володимир Зеленський. До роботи URC2024 долучилися голова Запорізької ОДА Іван Федоров та секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко. 

Основні теми форуму – безпека, економічна спроможність і, головне, енергетична стійкість України.

– Ми маємо зробити все можливе і неможливе для того, щоб зберегти наявну генерацію та по максимуму відновити втрачене. Відбудоване в Україні зараз, відремонтоване, захищене буде подвійним результатом – буде слугувати Україні та Європі як енергооснова протягом наступних десятиліть, а також буде доказом того, що арсенал росії не збереже таку зброю, як блекаут, – відзначив Президент України Володимир Зеленський.

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров на теренах конференції провів зустрічі з дипломатами, представниками бізнесу, меценатами, громадськими діячами з багатьох країн. 

– Обмін думками, відверта розмова про проблеми. Презентація планів та візії майбутнього нашого регіону. Для прифронтової Запорізької області критично важливо створити безпечні умови та забезпечити соціальні і гуманітарні потреби населення вже зараз. А в майбутньому – відновити регіон за принципом «build back better», тобто «відбудовуємо краще, ніж було», – відзначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.  

Делегація Запорізької області представила на конференції 51 проєкт, що потребує міжнародної підтримки та інвестицій. Основні з них – у сфері безпеки та оборони, когенерації та енергетики, транспорту і логістики, розвитку агропромислового сектору, а також проєкти соціального спрямування. 

– Слоган Берлінської конференції – «Єдині у захисті, об’єднані у відновленні. Разом сильніші». Ми відчуваємо підтримку міжнародних партнерів з перших днів війни. І нині знайшли порозуміння у питаннях майбутньої відбудови Запорізької області. Зокрема, вже є домовленості про підтримку енергетичної системи Запорізької області. Домовилися з інвесторами і про сприяння в реконструкції шкільних укриттів. Продовжуємо працювати та розвивати Запорізьку область. Разом переможемо! Разом відбудуємо! – підсумував Іван Федоров.

Читайте також