Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від оформлення пенсії до підтримки підприємців: заступниця голови ЗОДА Наталія Будяк відповіла на актуальні питання під час «гарячої лінії»

12 червня 2024 - 16:35

Оформлення пенсії за втратою годувальника, підтримка підприємців та людей з інвалідністю – головні запити від мешканців області на «гарячій лінії» заступниці голови Запорізької облдержадміністрації Наталії Будяк.

На «гарячу лінію» звернулася вдова і поскаржилася, що Пенсійний фонд відмовився оформити пенсію її доньці у зв’язку з втратою годувальника. 

– Дійсно, є категорії, які можуть претендувати на допомогу. Ми детально вивчимо питання та перевіримо, чи маєте Ви право на призначення пенсії. З Вами зв’яжуться фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та нададуть роз'яснення, – пояснила Наталія Будяк.

Запорізький підприємець з інвалідністю Олександр Владиславович розповів, що займається власною справою – вирощуванням риби. Попросив фінансової підтримки на розширення підприємства.

– Працювати я можу і хочу. Але потрібні кошти на закупівлю необхідного обладнання, – поділився чоловік.

Наталія Будяк повідомила, що разом із профільними фахівцями розгляне можливі варіанти підтримки.

На «гарячу лінію» зателефонувала запоріжанка з інвалідністю   I групи. Ірина Володимирівна пожалілася, що постраждала від шахраїв. 

– На початку року звернулася до однієї з громадських організацій. Подала ксерокопії документів, сплатила членський внесок, але при цьому ніякої квитанції не отримала. Сказали, що розглянуть мою заявку на вступ до організації. Дзвонила до них вже кілька разів, але відповідь так і не отримала. Звернутися фізично не маю можливості, – зазначила жінка.

Наталія Будяк пояснила, що з цим питанням необхідно звернутися до поліції. Посадовиця підкреслила, що жінка може викликати працівників додому – вони нададуть консультацію та допоможуть із заповненням заяви.

Мешканці Запорізької області можуть звернутися на «гарячу лінію» ОДА за тел.: 0-800-503-508 або писати в чат-бот у телеграм: @InfoProstirZPBot.

Читайте також