Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Як знайти сімейного лікаря у приватній клініці, щоб укласти декларацію та обслуговуватися безоплатно

10 червня 2024 - 14:00

Часто пацієнти питають, де знайти сімейного лікаря чи лікарку, які працюють у приватній клініці або як ФОП та з якими можна укласти декларацію, щоб обслуговуватися безоплатно. 

Приватні центри є в багатьох містах України, і щороку кількість укладених договорів із НСЗУ Національна служба здоров'я України зростає. Але не кожен лікар-ФОП або приватний центр мають укладені контракти із НСЗУ. Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя України. 

Як дізнатися, які саме з них надають первинну медичну допомогу за договором із Національною службою здоров’я:

  • Відкрийте сайт НСЗУ. Вам потрібен дашборд «Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги;

  • Відкрийте першу сторінку, це є власне карта;

  • У фільтрі ліворуч «Форма власності» оберіть один із двох або одразу обидва пункти: «Приватна (без ФОП)», «ФОП». Станом на 19 травня 413 надавачів приватної форми власності та 850 ФОП мають договори із НСЗУ за пакетом первинної медичної допомоги;

  • У фільтрі ліворуч оберіть необхідний населений пункт. Одразу побачите кількість місць надання первинної медичної допомоги. А в таблиці під мапою міститься інформація про адреси та контакти медзакладів, а також кількість лікарів, які працюють там з пацієнтами;

  • Після вибору надавача медичної допомоги праворуч від карти відобразяться лікарі, які там працюють. Там буде інформація про ПІБ лікаря, спеціалізацію (сімейний лікар, терапевт чи педіатр). Також ви побачите кількість декларацій, які вже має лікар.

Якщо ви не маєте змоги скористатися дашбордом, зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за тел.: 16-77. Оператор допоможе знайти необхідну інформацію.

Читайте також