Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 32 колаборантам з окупаційного «мвс рф», які займаються репресіями на Запоріжжі

7 червня 2024 - 12:00

Служба безпеки та Національна поліція встановили особи і зібрали доказову базу на ще 32 колаборантів, які вступили до окупаційного «головного управління мвс рф по Запорізькій області».

У лавах псевдоустанови їх включили до складу Бердянського, Василівського та Мелітопольського підрозділів окупаційного органу.

Двоє фігурантів обійняли «керівні посади». Інших – призначили до підрозділів «слідства, карного розшуку, інспекції безпеки дорожнього руху, тилового і кадрового забезпечення та чергової частини».

Встановлено, що у лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованої території регіону. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву.

Під час «рейдів», рашисти викрадали людей та ув’язнювали їх до російських катівень облаштованих у тимчасово захоплених будівлях.

У застінках, потерпілих піддавали жорстоким тортурам, сподіваючись схилити їх до співпраці з окупантами.

Також зловмисники вдиралися до помешкань українських патріотів та під виглядом «обшуків» викрадали приватне майно громадян, у тому числі гроші та автомобілі.

Крім цього, колаборантів залучали до охорони «виборчкомів» під час фейкових плебісцитів у тимчасово захопленій частині території регіону.

СБУ і Національна поліція зібрали всі установчі дані на кожного з фігурантів, задокументували їхню злочинну діяльність і встановили основні місця їхнього перебування.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили зловмисникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Викриття зловмисників здійснювали співробітники Головного слідчого управління СБУ та Управління СБУ в Запорізькій області спільно із Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва органів прокуратури.

Читайте також