Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярі націлені на перемогу у всеукраїнських змаганнях «Пліч-о-пліч»

6 червня 2024 - 17:30

Сім команд Запорізької області перемогли в фіналі регіональних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» і тепер готуються до всеукраїнського етапу в Києві. Школярі не шкодують сил на тренуваннях, прагнучи здобути перемогу для рідної області.

Серед фіналістів – команда з футзалу «Їжаки». Хлопці щодня відвідують тренування та відпрацьовують стратегічні прийоми:

- Крім фізичних навантажень і тактичних занять ми вивчаємо потенційних суперників – передивляємося ігри, проводимо тактико-теоретичну підготовку, – розповів тренер «Їжаків» Сергій Філоненко.

Враженнями від участі в змаганнях поділився і член команди Максим. Він мріє стати професійним футболістом, тому старанно відпрацьовує навички для досягнення своєї мети:

- В футбол я граю більше двох років і на цьому не планую зупинятися. Хочу стати професійним спортсменом та бути схожим на свого кумира –  Андрія Луніна, – ділиться хлопець. 

До Києва на змагання вирушать і маленькі черлідерши. Про участь у проєкті та враження від виступів розповіла мама однієї з учасниць Світлана Піхтіна:

- Моя донька займалася художньою гімнастикою. Коли тренер запропонував взяти участь у змаганнях «Пліч-о-пліч», вона не роздумуючи погодилася, адже хотіла спробувати щось нове. Що можу сказати про команду? Дівчата дуже згуртовані і в усьому допомагають одна одній – дійсно пліч-о-пліч йдуть до мети, – поділилася матуся. 

Директорка Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна вірить у перемогу саме запорізьких дітей: 

- Те, що прифронтова Запорізька область нарівні з іншими бере участь у змаганнях – це вже перемога! Чекаємо що саме наші команди візьмуть першість у змаганнях, – поділилась посадовиця. 

Запорізьку область представлятимуть 70 школярів у складі семи команд із п'яти видів спорту: футзалу, волейболу, баскетболу, черліденгу та спортивного орієнтування. Змагання триватимуть з 12 по 16 червня. Переможці отримають головний приз – поїздку в літній оздоровчий табір.

Читайте також