Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Платформа «Зроблено в Україні» – новий стимул для розвитку бізнесу

6 червня 2024 - 17:00

Робота Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», започаткованої Президентом Володимиром Зеленським, набирає обертів. Її головна мета – підтримка виробництва та споживання українських товарів. В Запорізькій області вже є перший успішний кейс участі в проєкті. 

Завод «СПД Петров» виробляє обладнання для тваринницьких ферм: конвеєри для прибирання гною, герметичні причепи для вивезення відходів та розкидачі для внесення органічних добрив. На ринку підприємство з 2007 року. Виробничі потужності базувалися в Оріхові і були зруйновані під час одного з ворожих обстрілів. 

Геннадій Петров разом з колективом зміг релокувати завод до Запоріжжя, врятувавши частину обладнання. Нині підприємство відновило виробництво. Щоб знайти нових покупців та збільшити продажі продукції, підприємець вирішив доєднатися до платформи «Зроблено в Україні».

– В перший місяць участі в програмі ми збільшили продажі на 20%. За другий місяць додалося ще 5-6%. Це дає нам можливість розвивати виробництво і на рівних конкурувати з іноземними виробниками техніками, – розповів власник заводу.

Платформа  «Зроблено в Україні» спрямована на підтримку українських виробників та заохочує покупців до придбання саме української продукції. Це гарний знак для агробізнесу – вважає в. о. директора Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Олександр Ясинецький.

– Приклад релокованого з Оріхова підприємства дуже важливий. І сільгосптоваровиробникам потрібно брати участь у програмі. Закуповувати техніку, підтримувати власного виробника. І отримувати від цього зиск, адже з бюджету компенсується частина витрат, які несуть аграрії при закупівлі такої техніки, – відзначив посадовець.

Крім грошової компенсації аграріям, що придбали сільгоспобладнання українського виробництва, платформа «Зроблено в Україні» має й інші інструменти, що стимулюють розвиток бізнеса. 

– Політика «Зроблено в Україні» важлива тим, що вона допомагає досягти нашої основної мети – бути більш економічно самодостатніми. Це набір дуже конкретних інструментів, таких як «Доступні кредити 5-7-9», гранти на переробку, мікрогранти, кешбек на сільгосптехніку, які сприяють тому, щоб українські виробники мали доступ до фінансування і мали можливість розширювати свою діяльність і створювати робочі місця, – підсумувала Перша віце-прем’єрка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко.

 

Читайте також