Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ГУР запустило портал з інформацією про російських та білоруських посадовців, причетних до депортації українських дітей

5 червня 2024 - 14:45

На спеціальному сайті «Війна та санкції» Головного управління розвідки Міністерства оборони України створено окремий розділ «Викрадачі дітей». Розділ містить перелік осіб, причетних до депортації українських дітей, йдеться на сторінці сайту.

Тут зібрано інформацію про понад 200 посадовців із росії та білорусі, які ухвалювали рішення про незаконне вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій України. А також дані про учасників «перевиховних» молодіжних організацій, російських закладів освіти та культури, які беруть участь у процесах депортації.

Розділ порталу містить невелике досьє на кожного ідентифікованого на сьогодні учасника викрадення дітей, посилання на матеріали з новин, інформацію про наявність санкцій щодо таких осіб. Також там розміщено сканкопії документів, що підтверджують депортацію дітей.

Інформацію з порталу можна використовувати для швидшого відкриття та проведення розслідувань і притягнення винних до відповідальності.

Портал містить й інші розділи, де користувач зможе ознайомитись із запровадженими проти росії санкціями у звʼязку з її агресією проти України.

Скористатися порталом та відвідати розділ «Викрадачі дітей» можна за посиланням: https://war-sanctions.gur.gov.ua 

Читайте також