Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області пацієнтів з гострими кишковими інфекціями будуть додатково перевіряти на холеру

5 червня 2024 - 13:30

З 1 червня в Запорізькій області почався посилений епідемічний нагляд за холерою. Про це на брифінгу в пресцентрі Запорізької ОВА повідомив заступник гендиректора Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександр Мащак. 

За його словами, у важких випадках хворих на гострі кишкові інфекції будуть додатково обстежувати на холеру. Це допоможе запобігти поширенню захворювання у літній сезон.

Фахівці Обласного центру контролю та профілактики хвороб щотижня проводитимуть і дослідження зразків води у Дніпрі – 17 визначених точках на території області, підконтрольній Україні.

– Минулого року провели 350 досліджень, у 99 випадках (а це 28,2%) виявлено холероподібні вібріони. Після теракту рф на греблі Каховської ГЕС ризик поширення холери значно збільшився. Запорізька область – серед регіонів з найбільшим ризиком зараження. Тож цьогоріч продовжимо моніторити ситуацію, – розповів Олександр Мащак.

Він запевнив, що медзаклади Запорізької області забезпечені необхідними препаратами для лікування захворювання і дав поради запоріжцям, як убезпечити себе від небезпечної недуги.

– Потрібно дотримуватися культури здорового харчування, уникати продуктів зі стихійних ринків, вживати якісну чисту воду. Не варто купатися та ловити рибу в заборонених місцях. Дотримання цих простих рекомендацій – надійний засіб профілактики захворюваності на холеру, – підсумував Олександр Мащак. 

Посилені спостереження за хворобою на території Запорізької області триватимуть до 1 жовтня поточного року.

Читайте також