Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Гаряча лінія» Запорізької ОДА: від водопостачання до компенсації за зруйноване житло

4 червня 2024 - 17:15

Відсутність водопостачання, зростання цін на комунальні послуги, допомога постраждалим від обстрілів, компенсації за зруйноване житло – на запити мешканців регіону під час «гарячої лінії» відповів заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко.

До посадовця звернулися мешканці Кушугумської громади. Скаржилися на регулярне відключення води в населеному пункті. За їхніми словами, керівництво громади аргументує відключення аварійними ремонтами, але не організовує підвезення води.

Я обовʼязково зʼясую причини виникнення такої ситуації. Це не діло, коли немає води по три дні, а місцева влада ніяк не реагує на проблему, – запевнив Євген Мироненко.

Водопостачання стосувалося і звернення від мешканки обласного центру. Жителька одного з дачних кооперативів на околицях Запоріжжя зателефонувала на «гарячу лінію» через зростання цін на воду:

 - Минулого року ці ділянки перевели на обслуговування облводоканалу, а цьогоріч ціна на послуги зросла більш ніж у 2 рази – з 22 до 52 гривень! – обурилася жінка.

Євген Мироненко пообіцяв з’ясувати підстави стрімкого підвищення вартості послуг та поінформувати жінку. 

Мешканець Комишуваської громади поскаржився, що через ракетний обстріл його будинок і господарські споруди зруйновані та поцікавився, яку допомогу він може отримати:

 - Внаслідок обстрілу моє домогосподарство постраждало – побило шифер. Тепер я потребую допомоги, – сказав він.

Євген Мироненко запевнив, що обласна влада вивчить питання та розгляне можливості підтримки потерпілого. 

Від ворожих обстрілів ушкоджена і домівка запоріжанки Валентини. За її словами, в ніч на 1 червня вибуховою хвилею вибило вікно у кухні її квартири. Комунальні служби закрили його листом ОСБ, але жінка не має коштів на заміну вікна, тож попросила про допомогу.

Посадовець пообіцяв розглянути варіанти підтримки літньої жінки.

Зателефонувала і внутрішня переселенка з ТОТ. Наприкінці 2023 року через російську атаку вона втратила чоловіка і сама отримала поранення. Жінка тривалий час проходила реабілітацію і після відновлення не знає, куди звертатися за компенсацією за зруйноване житло.

Євген Мироненко доручив Пологівській районній адміністрації допомогти з оформленням необхідних документів.

Мешканці Запорізької області можуть звернутися на «гарячу лінію» ОДА за тел.: 0-800-503-508 або писати в чат-бот у телеграм: @InfoProstirZPBot.

 

Читайте також