Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Голоси дітей»: в Запоріжжі вшанували памʼять маленьких українців, які загинули внаслідок війни

4 червня 2024 - 12:50

19 маленьких сердець у Запорізькій області зупинилися назавжди, забравши з собою мрії про щасливе майбутнє. Десятки дітей незаконно депортовані на територію  країни-агресора. Сотні – поранені. Тисячі втратили домівки. 

У День пам'яті дітей, загиблих внаслідок російської агресії, Запоріжжя долучилося до всеукраїнської акції «Голоси дітей». Вшанували памʼять безневинних жертв війни представники міської та обласної влади, громадськості, сімʼї загиблих. Серед них і Майя Іванівна. Внаслідок ракетного удару літня жінка втратила усю свою родину.

- 17 листопада 2022 року загинула моя донька, її чоловік та син Назарчик, якому виповнилося 10 рочків. Ворожа ракета влучила у їхній дім та забрала життя одразу 3 сімей. А це аж 10 людей, – зі сльозами на очах пригадує трагічні події пані Майя. 

Вихованці міського палацу дитячої та юнацької творчості власноруч виготовили 19 янголів, які уособлюють душі загиблих дітей Запорізького краю. Їх розвісили на дереві разом із дзвіночками, які символізують голоси вбитих дітей.

- Я дякую всім тим батькам, які намагаються обмежити страждання своїх дітей, та всім вчителям, які адаптуються до складних умов. На нас чекає ще багато роботи, але ми повинні зробити все можливе, щоб діти в Україні відчували себе захищеними, – зазначив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров. 

Вшанувати памʼять невинно у вбитих дітей прийшла і секретарка Запорізької міськради Регіна Харченко:

- Росія на десятки тисяч років вперед залишиться країною, яка вбиває дітей.  Пам'ять про маленьких українців, життя яких було обірване внаслідок війни, завжди житиме в наших серцях, – підсумувала посадовиця. 

З початку повномасштабного вторгнення від рук російських агресорів в Україні загинуло 549 дітей. Ще 1354 – отримали поранення. Понад 2 тисячі дітей вважаються зниклими безвісти.


 

Читайте також