Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Памʼять про героїв: поліцейських Запорізької області нагородили посмертно

3 червня 2024 - 15:30

В Запоріжжі вручили нагороди сім'ям працівників поліції, які загинули, захищаючи правопорядок та безпеку громадян. 

Очільник Запорізької облдержадміністраціі Іван Федоров передав відзнаки Президента України «За оборону України» та медалі «Захиснику Вітчизни» родинам двох загиблих правоохоронців: капітана поліції Івана Іщенка та лейтенанта поліції Олексія Лемешка. Відзнаку «За оборону України» вручили рідним лейтенанта поліції Артема Ткаченка.

– Ваші сини та чоловіки загинули, захищаючи нашу державу, нашу рідну Запорізьку область. Ми щодня обговорюємо, яким чином можемо підтримати військовослужбовців та сім'ї полеглих. На нашу допомогу ви завжди можете розраховувати. Це наш вклад, це наш борг, це наш обов'язок, – зазначив  голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

За словами начальника ГУ Нацполіції в Запорізькій області Артема Киська, війська рф здійснили обстріл блокпоста в Оріхові керованою авіабомбою, яка забрала життя Івана Іщенко та Олексія Лемешка. Артем Ткаченко загинув під час виконання бойового завдання – потрапив під артилерійський обстріл та атаку ворожими дронами.

– Хлопців немає, але вони завжди будуть жити у наших серцях. Кожен з них загинув на бойовому посту. Кожен з них є прикладом героїзму, – підсумував Артем Кисько.

 

Читайте також