Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центр захисту і підтримки дітей та сімей в Запоріжжі – острівок безпеки для вимушених переселенців з окупованих територій

1 червня 2024 - 16:05

«Я знайшов тут нового друга. Разом ми граємо і збираємо Лего», – з радістю ділиться Артем, маленький відвідувач Центру захисту і підтримки дітей та сімей, що знаходиться в Запоріжжі.

Ці, на перший погляд, прості слова несуть у собі глибинний сенс. Адже для Артема та інших дітей Центр став другим домом. Тут вони знаходять нових друзів, вчаться, грають і найголовніше – відчувають підтримку та допомогу.

Центр відкрили у січні 2024 року. За цей час він прийняв понад тисячу людей, що вимушено покинули свої домівки. В Міжнародний день захисту дітей голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров відвідав Центр та поспілкувався з відвідувачами.

- Сьогодні ми надаємо широкий спектр послуг: юридичні, соціально-психологічні, працюємо з дітьми різних вікових категорій. У центрі функціонують групи з профорієнтації для випускників 9-11 класів, – розповідають працівники.

У центрі  працює й простір ГО «Відповідальні громадяни». Це – проєкт психосоціальної підтримки, який фінансується дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та надає консультації вузьких спеціалістів для дорослих та дітей.

- У нас надають консультації  арттерапевт, юрист, логопед. З понеділка по п’ятницю до нас можуть завітати діти та відвідати заняття. Наразі послуги отримали вже понад 200 внутрішніх переселенців, – розповідає Алла Маслахова, регіональна координаторка ГО «Відповідальні громадяни».

У Центрі Іван Федоров приєднався до телемосту з відвідувачами інших просторів допомоги внутрішнім переселенцям Запорізької області:

 - Я вітаю з Днем захисту дітей усіх переселенців, що зараз проживають в Запоріжжі, Дніпрі, Львові та Києві. Я впевнений, що сьогодні наша найбільша мрія – це мирне майбутнє для наших діток, – підсумував посадовець.


Читайте також