Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада підтримує Захисників і Захисниць: від матеріальної допомоги до інтеграції у мирне життя

31 травня 2024 - 20:40

Підтримка військовослужбовців, допомога ветеранам, вшанування памʼяті загиблих – ці та інші питання обговорювали під час «Дня громад». 

За словами заступниці голови Запорізької обласної державної адміністрації Наталії Будяк, ветеранська політика – один із важливих напрямків діяльності обласної влади. 

В облдержадміністрації створили Відділ з питань ветеранської політики. Він опікується соціальним захистом та адаптацією ветеранів до цивільного життя, – пояснює заступниця голови ЗОДА.

За словами посадовиці, військовослужбовців активно підтримують і громади Запорізької області. 62 громади регіону розробили програми матеріальної підтримки на загальну суму 382 мільйони гривень. Грошову допомогу вже отримали 6,9 тис. осіб. 

Обласна влада спільно з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями створює в регіоні єдину патронатну службу. Вона забезпечить підтримку діючих військовослужбовців, звільнених з полону, демобілізованих та членів їхніх сімей.

Окремий напрямок роботи – запровадження меморіальних заходів. Планується створення обласної онлайн-платформи «Книга пам'яті» та будівництво меморіалу пам'яті Захисників і Захисниць у Запоріжжі. 

Підбиваючи підсумки, очільник Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров подякував головам громад за участь у формуванні спільного оборонного бюджету:

Принагідно хочу вам подякувати за підтримку Сил оборони України. У спільний оборонний бюджет області вже надійшло більш ніж 1,5 млрд гривень, в тому числі й кошти ваших громад, – підсумував посадовець.

Читайте також