Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Школа сімʼї»: в Запоріжжі організували свято для дітей переселенців та військовослужбовців

31 травня 2024 - 17:50

– Я так рада, що ми прийшли на це свято! Тут так весело і цікаво, – з захопленням розповідає маленька Софійка, учасниця розважального заходу «Школа сім'ї» в Запоріжжі.

За підтримки Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою Зеленською, обласна влада організувала свято для малечі. Серед учасників –  діти внутрішньо переміщених сімей, родин військовослужбовців та інших незахищених категорій. 

У учасників заходу насичена програма – пізнавальні ігри, аквагрим, розмальовки та навіть викладка алмазної мозаїки.

Заступниця директора Департаменту соціального захисту населення ЗОДА Марина Нотанова запропонувала дітям зіграти в захопливу гру «Акваріум» – інтерактив приніс чимало радості та сміху.

Благодійні організації облаштували для дітей тематичні стенди. Серед них і представники БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя», які за допомогою настільної гри демонстрували малечі переваги здорового способу життя.

  • Ми організували пізнавальну гру. Вона направлена на формування здорового способу життя серед дітей. Малеча дізналася про правила харчування, режим дня та заняття спортом, – поділилася представниця благодійної організації Марія Коломоєць.

Захід відвідав і регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Сергій Дружинін. Він наголосив, що під час війни важливо піклуватися про ментальне здоров'я як дорослих, так і дітей.

– Батькам слід залишатися емоційно стабільними, щоб підтримувати своїх дітей. За потреби можна користуватися сайтом програми «Ти як?». Там ви знайдете ефективні поради з самодопомоги, – підсумував Сергій Дружинін. 

Наприкінці заходу всі діти отримали корисні подарунки від благодійників

Читайте також