Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Четверо людей потонули на водоймах області з початку року – рятувальники закликають відмовитися від відпочинку на воді

29 травня 2024 - 19:10

Попри заборону купання у водоймах регіону з початку року загинули вже 4 особи. Про це повідомив начальник відділу техногенної безпеки управління запобігання  надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС в Запорізькій області Сергій Шумельний під час брифінгу в медіацентрі при Запорізькій ОВА. 

За його словами, вже третій рік поспіль Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки забороняє у Запорізькій області відпочинок на воді. Однак мешканці цю заборону ігнорують.

 – Найбільше потопельників зареєстровано у громадах Запорізького району. В 2023 році там загинули 10 осіб. Люди гинуть у стихійних місцях відпочинку. Минулого року двоє людей загинуло в Ручаївському кар’єрі Широківської громади. Ще троє потонули на ставках у Вільнянській та Михайлівській громадах, – розповідає Сергій Шумельний.

Рятувальники перевірили місця масового відпочинку в 5 громадах Запорізького району. Виявили, що там відсутні інформаційні стенди про заборону купання, немає програм з порятунку на воді, не проводиться розʼяснювальна робота серед населення.

 – Серед головних причин відвідування водойм – відсутність адміністративного покарання для відпочивальників, які ігнорують заборони, – зазначає Сергій Шумельний.

Рятувальники наголошують: громади мають усунути порушення до 1 червня. За інформацією ГУ ДСНС в Запорізькій області, в обласному центрі ситуація більш контрольована, ніж торік.

– Щоб запобігти цьому проводимо безпекові заходи на офіційних пляжах міста – наші фахівці проводять роз'яснювальну роботу з відпочивальниками, – підсумував заступник начальника управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЗМР Олександр Фустій.

Рятувальники закликають мешканців дотримуватися правил безпеки та відмовитися від відпочинку на водоймах.


Читайте також