Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розповсюджене уявлення про мобілізацію у день оновлення даних хибне – представники ТЦК та СП розвіяли поширений міф

28 травня 2024 - 21:40

В Україні та області триває оновлення даних військовозобов’язаних. Законодавчі новації, які вступили в силу у травні, змінили процедури мобілізації та проходження військової служби. Нововведення розʼяснили представники Запорізького обласного ТЦК та СП на брифінгу в медіацентрі Запорізької ОВА.

За словами посадових осіб територіального центру комплектування, процедура оновлення даних дуже проста та не передбачає вручення повістки у день звернення.

 – Оновити дані можна трьома способами: у районному ТЦК та СП за місцем реєстрації, у Центрі надання адмінпослуг або через застосунок «Резерв +», – зауважив начальник відділу військового обліку Запорізького обласного територіального центру комплектування майор  Олег Чугуєнко.

Посадовець уточнив, що наявність цифрового коду у військовому квитку, отриманого до 18 травня, не є фактом уточнення даних. Тож попри наявність коду всі без виключення  військовозобовʼязані повинні оновити дані у будь-який зручний спосіб – наживо чи онлайн.

Для військовозобов'язаних, які потребують відстрочки, у центрах комплектування створено спеціальні комісії.

– У складі комісій – начальники районних ТЦК та СП, представники райдержадміністрацій, управлінь соцзахисту та інші. Вони розглядають заяви військовозобовʼязаних на отримання відстрочки. Це займає до 7 днів. В цей час військовозобов’язаний не підлягає мобілізації, – пояснює начальник юридичної служби Запорізького обласного ТЦК та СП підполковник юстиції Ігор Сніжко.

Представники центрів комплектування  нагадують, що оновити дані можна до 16 липня. І закликають чоловіків віком від 18 до 60 років не створювати ажіотажу та черг.

– Військовозобовʼязаним необхідно оновити дані у будь-який зручний спосіб у встановленні терміни. Наступним кроком стане направлення на проходження медичної комісії. Давайте пам’ятати, що захист Батьківщини – це почесний обов’язок кожного українця, – підсумував  заступник начальника Запорізького обласного ТЦК та СП підполковник Андрій Якунін.

 

Читайте також