Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Міжнародний Комітет Червоного Хреста планує відновити енергопостачання прифронтових громад

14 лютого 2024 - 10:38

Про продовження співпраці домовилися голова ЗОДА Іван Федоров та представник делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Ларс Тор К’єрланд.

Очільник ЗОДА подякував представникам міжнародної організації за комплексну підтримку громадян України. Міжнародний Комітет Червоного Хреста вже надав будівельні матеріали для першочергових аварійно-ремонтних робіт після ракетних обстрілів прифронтових громад регіону.

Крім цього, міжнародники передавали генератори, оргтехніку, засоби зв’язку, одяг, а також медичні, гігієнічні та продуктові набори людям, які постраждали від агресії росії. Серед напрямків підтримки мешканців регіону є також фінансова допомога, навчання, засоби для гуманітарного розмінування тощо.

За словами Ларса Тор К’єрланда, представники міжнародної організації вивчають можливість відновлення енергопостачання у прифронтових громадах. Також міжнародники зголосились допомогти рятувальникам ДСНС із засобами радіаційної та хімічної безпеки на випадок надзвичайних подій на промислових об’єктах регіону.

Очільник ЗОВА запропонував іноземним партнерам долучитися до нових проектів у Запорізької області: створення сучасного реабілітаційного центру, будівництва підземної школи та облаштування укриттів в закладах освіти регіону:

  • Важливо, щоб наші школярі вже с 1 вересня розпочали навчання  в змішаному форматі. Але для цього необхідно створити безпечні умови в закладах освіти, а саме облаштувати якісні укриття з гарною вентиляцією, оснащенням, відповідною технікою, - зазначив Іван Федоров.

Читайте також