Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виклик і величезна відповідальність: Іван Федоров провів першу пресконференцію на посаді очільника ЗОДА

8 лютого 2024 - 16:35

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров провів першу пресконференцію, де назвав пріоритети в діяльності обласної влади. В ході майже годинного спілкування з журналістами мова йшла про програми підтримки бізнесу, відновлення зруйнованих ворожими обстрілами будинків, змішане навчання у школах, функціонування медичної сфери, допомогу вимушеним переселенцям, а також про цивільних громадян, які перебувають в полоні у рф.

Про головне

Іван Федоров зазначив, що його мета – зробити все заради перемоги України та звільнення людей з окупації. Зважаючи на це, посадовець окреслив пріоритетні напрямки роботи. Серед них допомога Силам оборони України та підтримка ветеранів, економічний розвиток й залучення інвестицій до регіону, боротьба з корупцією, створення безпекових умов для мешканців тошщо.

  • Призначення на посаду голови ОДА - це виклик і величезна відповідальність, проте це й можливість зробити все від мене залежне, аби втілити мрію мільйонів мешканців області - повернутися додому, - наголосив Іван Федоров.

Про підтримку військових і безпеку цивільних

Першочерговим завданням обласної влади залишається посилення цивільного захисту населення та підтримка Сил оборони України. За словами очільника ЗОДА, важливим аспектом роботи в цьому напрямку є безпосередня взаємодія з українськими захисниками та надання їм необхідної матеріально-технічної та гуманітарної допомоги. 

Говорячи про безпеку громадян, Іван Федоров зокрема повідомив, що на вулицях Запоріжжя планують встановити додаткові камери відеоспостереження - обласна влада вже проводить перемовини з правоохоронними. Сучасні технології дозволять робити аналітику, а не обмежуватись лише моніторингом. Встановлення камер дозволить знизити рівень злочинності.

Про змішаний формат навчання

Очільник ЗОДА наголосив на необхідності провести інвентаризацію всіх укриттів, зокрема в соціальних установах. Посадовець зазначив, що організація якісних сховищ допоможе відновити повноцінне навчання у школах. Для цього спільно з профільними структурами планують перевірити навчальні закладі на наявність в них укриттів та оцінити їхній стан, аби визначити, в який термін об’єкти можна привести до ладу. 

  • Навчання у змішаному форматі буде можливим лише за умови гарантування безпеки для всіх учасників освітнього процесу, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Іван Федоров також анонсував реалізацію унікального проєкту безпечної школи, що розробляється спільно з Міністерством цифрової трансформації.


Читайте також

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко