Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новорічне звернення очільника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка

31 грудня 2023 - 18:00

"Вітаю, незламні жителі Запоріжжя та Запорізької області!

2023 рік ось-ось піде, на порозі рік, повний надій - 2024-й. Віримо, що він стане переможним, буде більш щасливим, запам’ятається як рік возз'єднання рідних людей, як рік відновлення деокупованих міст та сіл. 

А поки – час підвести підсумки року, що завершується.

Весь цей час обласна влада в першу чергу допомагала Силам оборони виконувати їхні завдання із захисту нашої землі, наших людей. Ми створили батальйон протиповітряної оборони, який в народі вже прозвали "ловцями шахедів". Це десятки груп, що вдень і вночі пильнують за небом в місті та області. Зроблено це завдяки соціально відповідальному бізнесу та небайдужим запорожцям - автівки для бійців підготовлені та готові нести чергування 24/7.

Ще один підрозділ завдяки волонтерам та патріотам виготовляє дрони-камікадзе, що на полі бою бережуть життя наших славетних воїнів та знищують клятого ворога. 

Загальна сума, виділена на потреби військових у цьому році військовою адміністрацію, перевищує 1 мільйярд 400 мільйонів гривень. Квадрокоптери, тепловізори, рації, генератори та ще багато-багато чого - все це підтримує наших захисників. 

Укріплюємо нашу оборону, нашу енергетичну інфраструктуру, завжди готові до всього, бо пам’ятаємо, що ворог підступний. 

Цього року страшних ударів зазнали не тільки промислові об’єкти, а й будинки мирних жителів. Все відбудовуємо. Згуртувалися, аби якнайшвидше повернути людям домівки, зруйновані ворожими обстрілами. Це потрібно живим!

Але й пам’ятаємо та шануємо пам’ять тих, чиє життя обірвала ворожа куля, снаряд, ракета. Як цивільних людей, так і наших героїчних воїнів. Вічна їм пам’ять!

Не дивлячись на всю складність ситуації, ми впоралися і з розміщенням вимушених переселенців, частина яких вже соціалізувалася на нових місцях та працює на користь фронту і економіки країни. 

Не забуваємо і про ветеранів - реабілітація наших героїв потребує не тільки грошей, а й часу, і, насамперед, спокійної обстановки. Робимо все, аби забезпечити бійцям все необхідне.

Запоріжжя та область стають дедалі безбар’єрними - з доступом для людей з інвалідністю до державних установ, транспорту та усієї інфраструктури. Піклуємося про ментальне здоров’я нації. Ми навчились жити в складних умовах. Ми навчились бути сильними.

Так, ми навчилися жити без Каховської ГЕС. Навчилися реагувати на постійну небезпеку з боку захопленої Запорізької АЕС. Облаштовуємо укриття, у яких можна повноцінно навчатися чи працювати або перечекати ворожі обстріли.  

В рамках проєкту “прозорість та підзвітність” відмінили недоречні під час війни тендери, повернули громадам мільйони гривень, звільнили чотирьох посадовців обласної адміністрації. Разом з правоохоронцями зупинили крадіжки на будівництві та ремонтах об’єктів комунальної власності. Десятки мільйонів гривень. 

Дивимося уперед з оптимізмом, бо маємо все для Перемоги - героїчних синів України із хоробрими серцями, працьовитих заводчан, відповідальний бізнес, патріотичну молодь, щирих волонтерів.  

Дякую кожному та кожній, хто долучається до допомоги фронту чи вимушеним переселенцям, дякую міжнародним організаціям, що надають вкрай необхідну допомогу для населення: від вугілля та дров до ноутбуків малечі чи медичного обладнання. Весь цивілізований світ із нами. Дякую!

Окремо звертаюсь до наших людей на тимчасово окупованих територіях - в Мелітополі, Бердянську, Василівці, Токмаку, Пологах та інших містах і селах Запорізької області. Пам’ятайте - наш з вами генетичний код не зламають ані катівні загарбників, ані ворожа пропаганда, ані неволя в захоплених домівках. Ви - українці! І ми з вами обов’язково зустрінемося! 

Вірю, що наші новорічні бажання здійсняться дуже скоро, що висока ціна нашої Перемоги окупиться щастям цілої нації свідомих українців, розвитком наших територій, готовністю дати відсіч будь-кому, хто посягає на нашу землю, цілісність, суверенітет. 

Зичу вам, дорогі запорожці, козацького здоров’я, незламності духу, щирої долі, найскорішого повернення додому та затишку в оселях.

Слава Збройним силам України!

Слава Нації!

Слава Україні!

З наступаючим Новим роком!"

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області