Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади Запорізької області готові до ліквідації надзвичайних ситуацій

28 грудня 2023 - 16:15

На позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника ЗОВА Юрія Малашка обговорили питання підготовки матеріального резерву для ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, оновлення переліку Пунктів Незламності, а також підбили підсумки роботи комісії за поточний рік.

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України одним з головних завдань органів влади всіх рівнів є ліквідація наслідків обстрілів та надзвичайних ситуацій. Створення матеріальних резервів дозволяє оперативно застосовувати матеріали - через рішення комісії та без тривалого процесу закупівель, завдяки чому населення та підприємства отримують допомогу у найкоротші терміни. 

Т.в.о директора Департаменту з питань цивільного захисту населення ЗОДА Олексій Караулов доповів, що в матеріальному резерві ОВА  накопичено необхідних матеріальних цінностей на загальну суму у 49,5 млн грн.

Під час засідання керівники районів доповіли про проведену за рік роботу зі створення матеріальних резервів в розрізі громад та закладення коштів на закупівлю матеріалів у 2024 році. Згідно з доповідями, території максимально підготувалися до можливих надзвичайних ситуацій та заклали необхідні кошти в місцеві бюджети.

Як зазначив перший заступник голови ОДА Руслан Мовчан, райони та громади, які перебувають в тимчасовій окупації, мають готувати матеріальні резерви з урахуванням першочергових потреб, аби уникнути розтрат коштів та псування закуплених матеріалів.

З приводу роботи Пунктів Незламності на території Запорізької області доповіла керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко. Так, відповідно до звернення двох громад Запорізького району до переліку додано ще 3 об’єкти: 1 Пункт Незламності у Долинській громаді, що працюватиме за затвердженим графіком та 2 заклади безпосередньо в самому Запоріжжі, що працюватимуть цілодобово. Враховуючи доповненню переліку, наразі в Запорізькій області функціонуватимуть 373 Пункти Незламності, в яких громадяни матимуть змогу зігрітися, зарядити гаджети та отримати актуальну інформацію.

Протягом року проведено 28 засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час яких розглянули 104 питання. Оперативне скликання комісії дозволило вчасно реагувати на всі надзвичайні події. Також на засіданні члени комісії затвердили план роботи на 2024 рік.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни