Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пройшли регіональні командно-штабні навчання з організації взаємодії під час попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із можливими несприятливими умовами зимового періоду 2023/2024 років.

13 грудня 2023 - 16:30

13 грудня в Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області відбулися регіональні командно-штабні навчання щодо спільних дій з попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, випадків, пригод, аварій, інших небезпечних подій, пов’язаних із можливими несприятливими умовами зимового періоду 2023/2024 років в умовах воєнного стану.

Участь у заході взяли представники органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, ланок, субланок, сил цивільного захисту, керівники підрозділів системи МВС, а також Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

Під час навчання керівники спеціалізованих служб цивільного захисту Запорізької області обговорили порядок взаємодії під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природнього та воєнного характеру в умовах осінньо-зимового періоду.

Учасники заходу відпрацювали порядок спільних дій та розподіл завдань під час організації з протидії загрозам та ліквідації наслідків ускладнення погодних умов, порядок взаємоінформування між органами управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту з виконання завдань з попередження та ліквідації наслідків НС в умовах воєнного стану, порядок оповіщення населення, заходи з проведення евакуації населення, аварійно-пошукових та рятувальних робіт, а також питання відновлення систем  електро- та теплопостачання, відновлення руху на автомобільних шляхах області під час ускладнення погодних умов та інше.

Також, на навчаннях обговорили алгоритм збору даних про обстановку, їх аналіз, узагальнення, прогнозування масштабів і наслідків НС, визначення складу і кількості сил цивільного захисту, необхідних для залучення до ліквідації наслідків НС, а також роботу Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Читайте також

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні