Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

До Запоріжжя завітали посли дружніх країн

1 грудня 2023 - 22:38

Голова ЗОВА Юрій Малашко зустрівся з делегацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, послами Франції, Канади та Швейцарії, з якими обговорив перспективи відбудови Запорізької області.

Очільник ЗОВА привітав  представників делегації, розповів про щоденні ворожі атаки на населенні пункти регіону та об’єкти критичної інфраструктури, жахливі наслідки підриву Каховської ГЕС і виклики, пов’язані з тотальним замінуванням окупантами території області. 

  • Кожного дня окупанти здійснюють у середньому 150 обстрілів населених пунктів області. Застосовують артилерію, РСЗО, крилаті та балістичні ракети. Від ударів окупантів загинуло близько 450 цивільних осіб, серед них - 26 діточок, - зазначив Юрій Малашко.

Також іноземним гостям презентували план відбудови Запорізької області, до реалізації якого можуть залучитися й країни-партнери. Очільник ЗОВА також наголосив на важливості міжнародної підтримки мешканців регіону, особливо в зимовий період.

Представники дипломатичних місій запевнили, що їхні країни й надалі продовжуватимуть підтримку України та українців.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Цмоць зазначила, що останній візит президента Володимира Зеленського дав новий імпульс в підтримці Канадою українців в усіх сферах.

Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації Фелікс Бауманн повідомив, що його держава виділяє близько мільйона євро на розмінування українських земель.

Представники посольства Франції запевнили, що їхня країна і надалі буде підтримувати Україну в гуманітарній і військових сферах.

Юрій Малашко подякував урядам й народам дружніх держав за допомогу, яку вони надають Запорізькому краю та його мешканцям від початку повномасштабної війни. 

  • Вірю, що після перемоги України будемо втілювати багато спільних проєктів. Розвиваємо нашу співпрацю далі! - сказав очільник ОВА.

Читайте також