Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Керівники районів і громад несуть персональну відповідальність за будь-які бюджетні видатки”

1 грудня 2023 - 17:30

Про візит Президента України до Запоріжжя, ситуацію на тимчасово окупованих територіях та роботу в рамках програми “Прозорість і підзвітність” розповів очільник ЗОВА Юрій Малашко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Так, 30 листопада Запорізьку область відвідав Володимир Зеленський. Юрій Малашко відзвітував перед Президентом України про ситуацію на прифронтових територіях. Крім цього, під час наради обговорили питання фортифікаційного облаштування опорних пунктів, спорудження укріплень на основних оборонних рубежах. Юрій Малашко зазначив, що до процесу залучають соціально відповідальний бізнес. Робота ведеться вже кілька місяців. 

Продовжує працювати робоча група “Прозорість і підзвітність”. Директору КНП "Запорізький регіональний протипухлинний центр" вказано на неприпустимість завищення цін на матеріали при виконанні проєкту реконструкції будівель лікарні та попередили про персональну відповідальність. 

На нараді з правоохоронними органами заслухали результати ревізії, проведеної співробітниками Держаудитслужби щодо одного з сумнозвісних запорізьких довгобудів - басейну ШВСМ. Встановлено суттєве завищення обсягів виконаних робіт, що стане предметом вивчення компетентними органами. Водночас перед підрядником буде поставлене завдання добудувати скандальний об'єкт! - наголосив очільник Запорізької ОВА. 

Також, скасовано черговий недоречний під час війни тендер у Широківській громаді. Там на проведення поточного ремонту та утримання території загального користування планували витратити 2,8 млн грн. 

Керівники районів і громад несуть персональну відповідальність за будь-які бюджетні видатки і повинні особисто контролювати всі проєкти! - нагадав очільник Запорізької ОВА. 

На тимчасово окупованих територіях ворог посилює фільтраційні дії, намагаючись вирахувати людей, які співпрацюють зі Збройними силами України. Юрій Малашко закликав патріотично налаштованих громадян бути обережними, адже під виглядом комунальників, надавачів соціальних послуг тощо можуть маскуватися оперативники російських спецслужб. Крім цього, окупанти створили спеціальний чат-бот, куди місцевих закликають передавати інформацію про "диверсантів", "шпигунів" та "власників зброї". 

Всім, хто свідомо йде на співпрацю з ворогом Юрій Малашко нагадав про невідворотність персональної відповідальності. 

Читайте також

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво