Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

СБУ повідомила про підозру заступнику начальника штабу «міноборони днр», за наказами якого обстрілювали Запоріжжя

24 листопада 2023 - 15:00

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який діє проти України на боці окупаційних угруповань рф. Повністю підконтрольний російському командуванню, так званий заступник начальника штабу «міністерства оборони днр», особисто віддавав накази обстрілювати населенні пункти Запоріжжя.

Мешканець Макіївки, у березні 2022 року, добровільно перейшов на бік ворога та вступив до 129 окремого стрілецького полку 1 армійського корпусу міністерства оборони «днр». Він був призначений на посаду заступника начальника штабу.

Під час проходження «служби», на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, він приймав безпосередню та активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України. Зокрема, він віддавав накази з нанесення артилерійського та танкового вогню по населеним пунктам регіону, забезпечував діяльність контрольно-пропускних пунктів та охорону блокпостів. Під його керівництвом облаштовувались фортифікаційні споруди і додаткові вогневі точки рашистів.

Крім того, на виконання завдання москви, щодо придушення руху опору, на території Приазов’я, зрадник особисто брав участь у фільтраційних заходах та допитах затриманих осіб. Під час допитів з потерпілих «вибивали» інформацію про місця перебування українських патріотів на території району та схиляли до співпраці з підрозділами держави-агресора, зокрема, їх особливо цікавила інформація про учасників руху опору «Жовті стрічки».

На підставі зібраних доказів слідчі української спецслужби повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводять слідчі СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За матеріалами СБУ

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги