Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівниця апарату ОДА на прямому зв’язку з жителями регіону

15 листопада 2023 - 17:30

Під час “гарячої лінії” керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко поспілкувалася з жителями Запорізької області. Звернення стосувалися гуманітарної допомоги,  роботи міських комунальників та постачальників послуг.

Зокрема до керівниці апарату ОДА звернулася  сім'я переселенців, що  проживає у дачному селищі. Тут енергетики відключили від постачання увесь кооператив за борги. Але заборгованість є не у всіх мешканців.

Родина переселенців вчасно оплачує електрику, але стала заручницею безвідповідальних власників. Питання буде  переадресовано адміністрації району та постачальникам електроенергії.

За допомогою до Зінаїди Бойко звернулась жінка, що постраждала у міській маршрутці. Водій автобуса, який обслуговує 74-й маршрут, наніс їй тілесні ушкодження та розбив телефон. Підприємство, в якому працює дебошир, повідомило жінці, що працівник отримав догану.

Постраждала жінка хоче отримати компенсацію, а не відписку, тому і звернулась до обласної влади. Зінаїда Бойко зазначила, що це питання в компетенцій правоохоронців та порадила звернутися до них.

За допомогою до ОДА звернулась жінка, що має першу групу інвалідності. Вона розраховує отримати деревину для опалення від міської влади, але наразі питання не вирішено. Тому Зінаїда Бойко дала доручення допомогти жінці  оформити запит до благодійних організацій, що можуть надати таку допомогу.  ЇЇ вже зкоординували з благодійниками.

77-річна жінка з Запоріжжя  поскаржилась на те, що міська влада вже другий рік залишає мешканців міста без гарячого водопостачання, а пенсіонерка не має водонагрівача.

Керівниця апарату ОВА зазначила, що це – загальноміська проблема, і саме через рішення влади Запоріжжя окремі категорії громадян, у яких немає можливості поставити  водонагрівачі, страждають найбільше.

Захисник України звернувся до ОДА за допомогою в отриманні житла. Він не міг стати на квартирний  облік у Запоріжжі. Чоловіку допомогли зв’язатися с профільними спеціалістами, питання наразі вже вирішено.

Наступна “гаряча лінія”, під час якої заступник голови ЗОДА Валерій Шевченко відповість на питання громадян, запланована на 16 листопада.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги