Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Мироненко на прямому зв’язку з жителями регіону

7 листопада 2023 - 16:10

Під час “гарячої лінії” заступник голови ЗОДА Євген Мироненко поспілкувався з жителями Запорізької області. До посадовця надійшли звернення щодо допомоги у ліквідації наслідків ракетного удару, отримання соціальних послуг та стабілізації роботи систем життєзабезпечення.  

Так, одразу декілька громадянок зателефонували на “гарячу лінію” з проханням посприяти з проведенням відновлювальних робіт на об’єктах, що було пошкоджено внаслідок збройної агресії. Одна з жінок зазначила, що вже неодноразово зверталась до органів місцевого самоврядування, проте так і не отримала допомоги. Євген Мироненко зазначив, що опрацює питання та долучить до його вирішення профільні структури і волонтерські організації. 

Ще одна жінка поскаржилась на неналежний санітарний стан укриття: в приміщенні оселилися пацюки, а стіни покрились пліснявою. Жителі будинку неодноразово зверталися до місцевої влади та керуючої компанії, однак відповідні роботи так і не було виконано. Заступник голови ЗОДА взяв питання під власний контроль. 

Крім цього, на гарячу лінію зі скаргою на соціального працівника, який здійснює допомогу на дому, зателефонувала жителька м. Вільнянськ. Євген Мироненко дав доручення профільним структурам відреагувати на обставини.

Також до облдержадміністрації звернувся житель однієї з прифронтових громад, який потребує паливної деревини напередодні опалювального сезону. Чоловік також поскаржився, що йому досі нараховують плату за комунальні послуги, які він не отримує. Посадовець зауважив, що плата за такі послуги не має нараховуватись, це питання буде відпрацьовано спільно з  профільним Департаментом.

На кожне звернення, що надійшло під час “гарячої лінії”, Євген Мироненко надав вичерпну відповідь та, за потреби, залучив представників відповідних структурних підрозділів, які мають особисто зв'язатись з громадянами. Більшість проблемних питань заступник голови ЗОДА взяв під особистий контроль. 

Обласна влада продовжує оперативно реагувати на сигнали громадськості. Мешканці регіону можуть безплатно звернутися зі своїми проблемами за номером 0-800-503-508 або у телеграм чат-бот @InfoProstirZPBot.

Наступна “гаряча лінія”, під час якої перший заступник голови ЗОДА Руслан Мовчан відповість на питання громадян, запланована на 9 листопада. 

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу