Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко ініціював звернення до Верховної Ради щодо посилення відповідальності балансоутримувачів укриттів

20 жовтня 2023 - 16:40

П’ятеро людей загинуло, ще п’ятеро дістали поранень внаслідок ворожого ракетного удару по багатоповерхівці у ніч проти 18 жовтня. 16 сімей евакуювали. Про це розповів голова Запорізької ОВА Юрій Малашко в офіційному Медіацентрі при ОДА на брифінгу щодо актуальних та резонансних подій в регіоні. 

Для найскорішої відновлення будинку очільник ЗОВА дав доручення міському комітету ЗМР вжити заходів, які дозволять оперативно ініціювати перед Кабінетом Міністрів питання щодо виділення додаткової субвенції з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема, в терміновому порядку внести об’єкт до реєстру пошкодженого майна, зробити його технічне обстеження, а також, вирахувати орієнтовну вартість виконання проєктно-кошторисної документації та самих будівельних робіт. Наразі у вцілілій частині вже відновлено водо- та енергопостачання. Крім цього, обласна влада активно співпрацює з міжнародними партнерами щодо отримання будівельних матеріалів. 

Також Юрій Малашко поінформував про результати інспекцій фонду захисних споруд цивільного захисту: 44 % об’єктів не готові до використання та не доступні для громадян. 

  • Слід констатувати, що на 604 день війни частина балансоутримувачів не усвідомлює відповідальність перед суспільством. Ця проблема потребує комплексного рішення на рівні держави. Тому ініційовано звернення до Голови Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду у сесійній залі змін до чинного законодавства в частині посилення адміністративної та кримінальної відповідальності до балансоутримувачів, - наголосив очільник ЗОВА. 

Посадовець нагадав, що відповідне рішення було ухвалено ще в червні на засіданні Ради національної безпеки і оборони України. Загалом на підконтрольній території Запорізької області налічується 1785 захисних споруд. Влада продовжує працювати над збільшенням кількості об’єктів. За останній час до переліку безпекових осередків додалось ще 29. Постійна небезпека від ворожих обстрілів для жителів області вимагає від влади та органів місцевого самоврядування рішучих кроків у забезпеченні цілодобового доступу громадян до укриттів. Юрій Малашко дав доручення профільному Департаменту протягом доби оновити інтерактивну мапу укриттів, щоб люди могли користуватись об’єктивною інформацією. 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


 

Читайте також

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн