Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Запорізька область продовжує формувати стійкі зв’язки з міжнародними партнерами

20 вересня 2023 - 15:56

Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко зустрівся з делегацією Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення та обговорив загальний стан справ в регіоні, організацію освітнього процесу, наслідки, спричинені підривом дамби Каховського водосховища, та ситуацію на ЗАЕС.

Безпосередня близькість до лінії фронту впливає на всі сфери життєдіяльності регіону. Зокрема через безпекову ситуацію навчання в Запорізькій області відбувається в дистанційному форматі. Наразі лише в 48 закладах середньої освіти укриття облаштовано відповідно до всіх вимог. Крім цього, страждає й житлово-комунальний сектор - через ураження критичної інфраструктури ворожими снарядами 63 населені пункти залишаються без електрики, також пошкоджено системи газо- та водопостачання. 

Наразі обласна влада працює над створенням надійної системи захисту таких об'єктів. Як зазначив Юрій Малашко, нагальним залишається питання  підготовки регіону до осінньо-зимового періоду. Одним з етапів є створення резерву паливно-мастильних матеріалів та підвезення їх мешканцям прифронтових громад.

Також обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС. Українські працівники в межах своїх повноважень забезпечують стабільне функціонування станції. Водночас на території перебувають й фахівці МАГАТЕ, які звітують про поточний стан справ і виконують здебільшого інформаційно-консультаційну функцію. Однак Україна чекає на реальну допомогу з відновленням безпеки на ядерному об'єкті. 

  • Посилено працюємо над покращенням механізму цивільного захисту населення. Для цього формуємо стійкі зв’язки з міжнародними партнерами. На жаль, від початку війни внаслідок ворожих обстрілів загинули 424 мирні жителі регіону, 26 з них - діти. Саме тому наше завдання евакуювати якомога більше людей подалі від лінії фронту та створити для них гідні, а головне безпечні умови проживання, поки наші хлопці звільняють Запорізький край, - зазначив Юрій Малашко.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також